YAZAN: DİLAN GÜNAÇTI

Havalar yavaş yavaş serinlerken yazın yıpranan saçlarınızı tazelemek, yeni bir model denemek veya güneş ile ahenk içinde dans ederken açılan saç renginizi mevsime uygun şekilde değiştirmek için yeni fikirler arıyorsanız, 2024 Sonbahar/2025 Kış saç trendleri önerilerimize göz atın!


Rönesans kırmızısı

Saç renginizi değiştirmeyi hiç düşündünüz mü?Rönesans kırmızısı: namıdiğer terra copper yani terracotta ile bakırın son moda birleşimi. Bu cesur seçim kış sezonunda büyük bir değişim yapmak isteyenlerin kesinlikle radarında olmalı. Bakırın daha açık ve daha koyu tonları ile ışık oyunları yapabileceğiniz ya da tek renk olarak parlak ve cilalı kullanabileceğiniz bu saç rengi, özellikle açık tenli ve pembe alt tonlu iseniz size çok yakışacaktır. Cilt tonunu daha bronz göstermeye yardımcı olacak bu renk soğuk havalarda ten renginizi de ısıtmaya yardımcı olur.


Cilalı kahve

Havalar soğudukça sağlıklı, gür ve ışıldayan saçlar trendlerde öne çıkıyor. Sofistike ve cilalı görünüm arzulayan esmerlere zengin, koyu ve soğuk tonlar öneriyoruz. Parlak koyu çikolata kahveleri, buzlu soğuk tonlar ve espresso tonları bu sezonun aranılan renkleri olurken cam gibi saçlar en öne çıkan trendlerden. Eğer kendi renginizi kullanıyorsanız koyu saçlarınız doğal olarak parlaklığı yansıtmaya meyilli olacağından besleyici yağlara, serumlara ve kuru uçlarınızı onarmak için nemlendirici maskelere yönelebilirsiniz.

Eğer kendi koyu renginize dönecek veya var olan sütlü çikolata saçlarınızı bitter kullanacaksanız boya işlemi sonrası parlaklığı artıran bir bakım yaptırabilirsiniz. Herkese uyacak ideal kahve tonu farklı olacağı için kuaförünüz ile boya öncesi küçük bir analiz yapmanızı da öneririz. 


Kelebek kat

Eğer saçlarınızı uzun kullanıyorsanız, uzatmak için çok uğraştıysanız ve kısaltmak gibi herhangi bir niyetiniz yoksa; butterfly haircut adı verilen katlı saç kesimini deneyebilirsiniz. Rachel Green’in uzun ve bol katlı saçları ya da Mathilda Djerf’un kesiminden ilham alan yüz çevresini belirginleştiren bu kesim, saç boyunu kısaltmadan istediğiniz hareketi ve yeniliği sağlıyor olacak. Unutmayın saçınızı ne kadar uzun kullanırsanız kullanın, yaklaşık üç ay sonra kesiminiz etkisini kaybedecek ve saçlarınız var olan biçimini yitirecektir.


Bob kesim trendi devam ediyor

2024 yazının en trend kısa saç modelleri yazımızda detaylı olarak bahsettiğimiz bob kesim bu sezon da hiçbir yere gitmiyor. Hem de ister çene, ister omuz hatta kulak hizasında olsun fark etmiyor. Yaz aylarında yıpranan saçlarınızdan kurtulmak ve aynı zamanda iddialı bir değişim yapmak isteyenler için ideal olan bu saç kesimi, kış sezonuna bakımlı saçlarla giriş yapmanızı da garantileyecek. Eğer ince telli ve daha sönük saçlarınız varsa çene hizasında makineyle kesilmiş temiz bir model size çok yakışacaktır.

Daha hacimli bir seçenek için biraz kat attırabilir ve hatta saçınızı renklendirerek ışık oyunları yapabilirsiniz. Bu kesimin balıkçı yaka kazaklar ve büyük atkılar ile çok şık durduğu da bir gerçek. 


Uzun ve dokulu perçemler

Sonbahar bizce tartışmasız olarak perçem mevsimi, özellikle de şimdi son derece moda olduğu için. Neredeyse bir senedir süren perçem ve kakül furyasına aşinayız. Yazın başlarında Sabrina Carpenter’ın dağınık ve son derece stilize edilmiş perçemli görünümü ise tam bir arzu nesnesi haline geldi. Yaz aylarının çok sıcak olması ve bakım için elverişsizliği sebebi ile sonbahar bu trendi denemek için tam olarak doğru zaman. Bu stil, elmacık ve çene kemiğinizi ortaya çıkarırken, saçınızın önünde yaz nedeniyle açılan renk karmaşasından kurtulmanıza da yardımcı olacaktır. Daha dolgun ya da daha seyrek, perde perçem ya da tam bir kakül tercih edebilirsiniz.

Saçınızın yapısına, dokusuna ve tabii ki elde etmek istediğiniz sonuca göre seçenekler sonsuz. Saçlarınıza ekleyeceğiniz katlarla kazanacağınız hacim ve dolgunluk da cabası.


Yandan ayrım

Bir zamanların modası şimdi geriye dönüyor. Saçlarımızı yandan ayırmaya başlamanın zamanı geldi. Özellikle arkaya doğru sıkıca taranmış topuz ve düşük at kuyrukları ile son derece şık duran yandan ayrım, evde kendiniz yapmanıza rağmen kuaför eli değmiş gibi gözüken saçlara kavuşmanızı sağlayabilir. Yalnızca toplu saçlarda değil, saçlar açıkken de taranmış ve iri dalgalarla bu ayrımı kullanabilir, hatta bir önceki perçem önerimizi dikkate aldıysanız perçemlerinizi yandan ayırıp son derece trend olan o havalı görünümü deneyebilirsiniz. 2024’ün en gözde stili bizce kesinlikle saçları yandan ayırmak olacak. 


Saçlarınızı süsleyin

Bu sezon defilelerde bolca gördüğümüz fiyonklar, büyük ve renkli scrunchie tokalar, çiçekli klipsler ve daha pek çok saç aksesuarı hala oldukça trend. Yalnızca kış ayları için şekil değiştiriyorlar. Bu kış gold detaylı aksesuarlar ve inci detaylar öne çıkarken; daha sofistike, daha derli toplu ve en basit görünümü bile bir üst seviyeye taşıyacak saç aksesuarları revaçta olacak. Siz de basit ve ufak aksesuarlar ile sade kıyafetlerinizi saçınıza takacağınız aksesuarlar ile şıklaştırabilirsiniz.



Dilan Günaçtı

1998 yılında İzmir’de doğan Dilan, lisede Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı’nda eğitim gördü, lisansını ise Koç Üniversitesi'nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi üzerine yaptı. Pandemi ile birlikte kişisel gelişim ve meditasyona yönelirken, David Cornwell’den Mindfulness eğitimi alarak bilinçli farkındalık pratiği ve nefes teknikleri üzerine araştırmalarına devam etti. Editör olarak çeşitli...



BLOOM SHOP