Yaşam boyu düzelme ihtimalinin düşük olduğunu varsaydığınız bir rahatsızlığa göre hayatınızı şekillendirmeniz gerekse, bilinçaltınız bu hastalığa kolaylıkla adapte olabilir mi sizce?

Bu sürecin yansımaları kaygı, öfke, hayal kırıklığı gibi duyguları beraberinde getirebilir. Kendinizi negatif bir ruh hali içinde bulabilir ve aslında ne kadar güçlü olduğunuzu fark edemeyebilirsiniz. Fiziksel rahatsızlığınızın ucu direkt olarak zihinsel bir hastalığa dokunmuyor olsa bile psikolojik olarak yaşadığınız zor günlerin ruh sağlığınıza olumsuz etkileri son derece normaldir ve göz ardı edilmeyecek kadar önemlidir.

Kaygı problemini ele alırken son zamanlarda Hollywood’un magazin gündeminde sıkça yer alan Selena Gomez’in rahatsızlığına değinmek istedik.

People dergisindeki bir habere göre, geçtiğimiz haftalarda iki kez hastaneye kaldırılan Gomez bir çeşit duygusal bunalım geçirmekte. Düşük akyuvar sayımı nedeniyle gözetim altına alındı. Ardından hastanede kriz geçiren Gomez, panik ataklarının sebebinin Lupus (deri veremi) hastalığının yan etkisi olabileceğini söyledi.

Lupus, direkt olarak kişinin bağışıklık sistemine karşı saldırı düzenleyen, bakteri üretimine sebebiyet veren organlarda, deride ya da eklemlerde tahribat yaratan bir hastalık çeşidi. Doğrudan zihinsel hastalıklarla bir bağlantısı olmasa da Lupus’un her kronik hastalıkta olabileceği gibi depresyon, panik atak ve anksiyete gibi hastalıkların semptomlarının oluşumunda rol oynama ihtimali var.

Araştırmalara göre, kronik ağrısı olan insanlarda anksiyete semptomlarının gelişme olasılığı normal insanlara göre üç kat daha fazla.

Raporlar, aşağı yukarı oranlarla kanser hastalarının yüzde 40’ının daha keskin geçişlerle kaygı bozukluğu ya da panik atak krizleri geçirdiğini ortaya koyuyor.

2016’da kendine daha fazla yönelebilmek adına kariyerini bırakmak istediğini açıklayan genç müzisyen, istendiğinde her şeyin üstesinden gelinebileceğini ve iyi olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Hastalığını sevenleriyle paylaşarak onlardan destek bulduğunun ve bu paylaşımının desteğe ihtiyacı olanlara ışık olmasını umduğunun da altını çizdi.

Kronik hastalıktan kaynaklı kaygı bozukluğu durumunda genç müzisyenin yaptığı gibi sakin kalmaya çalışmak, direnci kaybetmemek ve umutsuzluğa kapılmamak çok önemli. Zihninizi sakinleştirmek için, bir destek grubu bularak başarıya ulaşacağınıza inanmak sizi daha mutlu, kaygısız ve huzurlu bir seviyeye taşayacaktır.

Pozitif düşüncelere kapınız daima açık olsun.

Kaynak: Refiner29.com, NME.com, Psycom.net





BLOOM SHOP