YAZAN: BURCU ERBAŞ

Yaz denince akla tatiller, deniz, güneş ve tabi ki uçuş uçuş elbiseler, kısa şortlar, keten takımlar, sandaletler geliyor! Sıcaklarla beraber hem modumuz hem de giyinmeye olan hevesimiz yükseliyor. Dünyaca ünlü moda evlerinin bir sene önce sonbahar ayında gösterdikleri İlkbahar/Yaz Koleksiyonu gelecek senenin moda trendlerini şekillendiriyor. Arka perdede tüm dünyanın içinden geçtiği ekonomik ve sosyal zorluklar olunca moda evleri de 2024’ün yaz dönemi için güvenli sularda yüzüyor. Beyazların, siyahların, alışık olduğumuz siluetlerin ve minimalist stilin sahneye çıktığı defilelerde en heyecan verici trendler otantik kişiliklerin ortaya çıkmasına izin veren mikro detaylar ve 2000’lerin cesur tarzını yeniden gün yüzüne çıkaran stiller oldu. Derlediğimiz 2024 yaz moda trendleri ile sıcak günlerde “cool” görünmek çok kolay olacak!


2024 yaz moda trendleri neler?

Capri

SAĞ: CASABLANCA
SOL: 3.1 PHILLIP LIM

Geçmiş sezonların ikonik parçası mikro şortlar yerlerini 2000’lerin favori parçası olan caprilere bırakıyor. Şehir içinden ofise, şık bir akşam yemeğinden bir partiye kadar geniş bir çevreye adapte edilebilen capriler bu yazın en kurtarıcı ve trend parçası olacak. Bu “iddialı” trende temkinli bi giriş yapmak istiyorsanız tercihinizi klasik bir model olan siyah, dar kesim, kumaş bir capriden yana kullanabilir, altına Mary Jane’lerinizi, üzerine de bir beyaz gömlek giyerek kombinleyebilirsiniz!

Pijama giyim

SAĞ: CARVEN
SOL: ALBERTA FERRETTI

Yataktan çıkmaya bile üşendiğiniz günler için çok güzel bir haberimiz var! Pijamalarımız podyumlarda yürüyecek kadar trend görünümlere kavuşuyor. Bol kesim çizgili gömlekler, aynı stilde yapılmış “boxer” şortlar, keten bol pantolonlar, saten gecelikler bu yazın en konforlu trendini oluşturuyor. Şık çantalar, topuklu sandaletler ve kalın takılar ile bu görünümü yükseltebilirsiniz.

Asimetrik parçalar

SAĞ: TOVE
SOL: STELLA MCCARTNEY

Bu yaz hiçbirimiz normal askılı atletler giymeyeceğiz! Neredeyse her koleksiyonda görülen tek omuz veya omuzlardan düşen bluzlar, kesikli atletler gibi asimetrik üstler bu yazın en temel parçalarından birisini oluşturuyor. Sadece bir kot veya şort ile kombinlendiğinde bile asimetrik üstler görünümünüze yeni bir soluk getiriyor.

Kroşe detayları

SAĞ: MICHAEL KORS
SOL: STELLA MCCARTNEY

Aynı capriler gibi 2000’leri sarsan bir başka trend daha kendini lüks moda evlerinin koleksiyonlarında gösterdi: Boho chic! Kroşe örgünün en belirgin unsur olduğu bu akım bol kesimli, romantik görünümlü parçalar yaratmak için kullanılıyor. Özellikle beyaz ve ebru renklerinde alınacak kroşe parçalar zamansız bir yaz stili oluşturmaya da yardımcı oluyor. Fransız kız stilini daha da benimsemek için yazlık sandaletler ile kombinleyin!

Transparan etek

SAĞ: SACAI
SOL: SUPRIYA LELE

Geleceğini geçtiğimiz sezonlarda yavaş yavaş hissettiren transparan etekler bu sezon en trend parçalardan birisi oluyor. Dikkat çeken görünümlerini uzun modeller ile dengeleyen ve görünümü daha şık bir yere çeken bu etekler defilelerde yüksek belli iç çamaşırlar ve basit atletlerle kombinlendi. Bu etekleri şehir yaşamına adapte etmek isteyenlerse transparan eteğin altına bir başka kısa etek veya şort giyerek yapabilir!

Polo klubü (!)

SAĞ: DRIES VAN NOTEN
SOL: MIU MIU

Paris’te gerçekleşecek yaz olimpiyatları ve senenin en konuşulan filmlerinden “Challengers” ile artık hepimiz profesyonel sporcular gibi giyinmeye başlayacağız! 2010’ların başında çıkan Athleisure trendinden ayrılan bu yeni akımda sportif unsurlar vintage formlarında kullanılıyor. Bir başka deyişle kendimiz değil sanki ebeveynlerimiz spor yapmaya gidecek gibi görünmeyi amaçlıyoruz! Polo yaka üstler, tenisçi eteği ve elbisesi, vintage spor ayakkabıları, dağınık saçlar, terli gibi duran bir ciltle birleşerek Miu Miu kadınlarının ironik görünümlerini oluşturuyor.

Gül motifleri

SAĞ: LOEWE
SOL: ALEXANDER MCQUEEN

Yaz trendlerinin en romantiği kesinlikle podyumları dolduran çeşitli gül motifleri oldu! Özellikle parti elbisesi olarak tanımlanan abiye yazlık elbiselerde tasarımcılar yenilikçi gül desenleri, aplikeler veya işlemeleri kullanıyor. Hatta Alexander McQueen‘in podyumunda yürüyen görünümler gibi bazı elbiseler direkt olarak açmış bir kırmızı güle benziyor!




Burcu Erbaş

1997 yılında Antalya’da doğan Burcu, İstanbul Saint Joseph lisesinde eğitim gördü. 2020 yılında Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Erasmus programı ile bir sene boyunca eğitim aldığı Sciences Po Paris’te çevre politikaları, sürdürülebilirlik ve ekoloji üzerine dersler aldı. Öğrendiklerinden çok etkilenen Burcu yaşam tarzını çevreye duyarlı olacak şekilde...



BLOOM SHOP