Masaj yağı, ellerinizin cildin üzerinde sürtünmeden kaymasını sağlar. İster kendinize masaj yapıyor olun, ister sertifikalı bir masaj terapisti; bu yağların yarattığı hissi fark edeceksiniz!

Bazı masaj yağları cildin yağlanmasına neden olur, bazıları ise bir süre sonra ciltte hoş olmayan bir koku bırakır. Bu olumsuz durumları yaşamamanız için masaj terapistlerinin önerdiği en iyi 12 masaj yağını derledik!

Damıtılmış hindistancevizi yağı

Hindistancevizi yağının ağır ve katı bir yağ olduğunu düşünebilirsiniz, ancak damıtılmış hindistancevizi yağı hafif, sıvı, iyi bir masaj yağıdır. Damıtılmış yağ, sadece orta zincirli trigliseritler içerir. Yani, daha sıkıdır ve hindistancevizi yağından daha az kayma yapar. Bu da onu, kas gerginliği bölgelerini hedef alan kısa masaj vuruşları için çok daha uygun bir yağ haline getirir.

Damıtılmış hindistancevizi yağı uzun bir raf ömrüne sahiptir. Diğer yağlara göre daha uygun fiyatlıdır. Yıkandığında masaj örtülerinin üzerine leke bırakmaz. Karakteristik hindistancevizi kokusuna sahip değildir. Bu yağ hindistancevizi alerjisi olan ve lateks alerjilerine sahip olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Jojoba yağı

Jojoba yağı aslında jojoba bitkisinin tohumundan elde edilen bir balmumudur. Yağlı bir his vermez ve örtüleri diğer yağlar gibi lekelemez. Antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için, sırtında akne olan kişiler için ideal bir seçenektir.

Jojoba yağı uzun bir raf ömrüne sahiptir, eğer sık sık masaj yapmıyorsanız da bozulmasından endişe duymadan bu yağı edinebilirsiniz. Aromaterapinin favori yağlarından biri olan jojobanın rahatsız edici bir kokusu yoktur ve cildi tahriş etmez.

Bir dezavantaj olarak jojoba yağı cilt tarafından çok hızlı emilir. Bu yüzden sık sık tekrar uygulamanız veya başka yağlarla birleştirmeniz gerekebilir. Ayrıca diğer masaj yağı çeşitlerinden biraz daha pahalıdır.

Ayçiçeği yağı

Ayçiçeği yağı, cildinizde yağlı bir his yaratmayan hafif bir yağdır. Ayçiçeği tohumlarından elde edilen bu yağ, sağlıklı bir cildin bileşenleri olan linoleik asit (esansiyel yağ asidi), palmitik asit ve stearik asit açısından zengindir.

Ayçiçeği yağı çabuk bozulabilir, bu nedenle küçük miktarlarda alınmalı, karanlık ve serin bir alanda saklanmalıdır. Bir-iki kapsül E vitamini yağının şişeye sıkılması, raf ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Ayçiçeği bitkisi ailesine alerjisi olan kişiler ayçiçeği yağı kullanmaktan kaçınmalıdır.

Badem yağı

Tatlı badem yağı, masaj terapistleri arasında en popüler masaj yağlarından biridir. Bademlerden elde edilen bu yağın rengi soluk sarıdır. Badem yağı ellerin cilt üzerinde kolayca kaymasını sağlar. Cilt bu yağı hızlı emer, ancak çok da hızlı olmadığından yağı sürekli yeniden uygulamanıza gerek kalmaz.

Diğer yağlarla karşılaştırıldığında badem yağı uygun fiyatlıdır. Fındık türlerine alerjisi olan kişilerin kullanmaması gerekir. Masaj örtülerinizi lekeleyebilir.

Kayısı çekirdeği yağı

Kayısı çekirdeği yağı, doku ve renk bakımından badem yağına benzer, ancak biraz daha pahalıdır. E vitamini açısından zengindir, bu da raf ömrünün daha uzun olmasını sağlar.

Kayısı çekirdeği yağı cilt tarafından iyi bir şekilde emilir, böylece masaj sonunda yağlı bir his bırakmaz. Bu yağ aromaterapi için de sıklıkla kullanılır. Kayısı çekirdeği yağı, fındık türlerine alerjisi olan kişiler için iyi bir alternatiftir.

Avokado yağı

Avokado meyvesinden elde edilen avokado yağı koyu yeşil bir renge sahiptir ve genellikle badem yağı gibi yağlarla karıştırılarak kullanılır. Maliyeti oldukça yüksektir. Lateks duyarlılığı olan kişiler avokado yağına karşı da hassas olabilirler.

Kakao yağı

Farklı bir aroması olan zengin kakao yağı, oda sıcaklığında katılaşan ağır bir dokuya sahiptir. Bu nedenle sadece küçük alanlar için kullanılır ya da diğer yağlarla karıştırılır.

Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı kokusuz, pürüzsüz, ipeksi bir dokuya sahiptir. Ancak masaj örtülerinde bıraktığı lekeler, pek çok kişinin bu yağı masajda kullanmaktan kaçınmasına neden olur.

Zeytinyağı

Çoğumuz zeytinyağını yemek yağı olarak biliriz, ancak bazen masaj için de kullanılır. Yağlı dokusu ve ağır aroması nedeniyle genellikle diğer yağlarla karıştırılarak kullanılır.

Susam yağı

Susam yağı Ayurveda’da anksiyete, zayıf kan dolaşımı, kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Bu yağın dokusu oldukça ağırdır, bu nedenle hafif masaj yağlarıyla karıştırılması uygun olacaktır. Rafine edilmemiş susam yağının güçlü bir aroması vardır.

Shea yağı

Afrika’ya özgü bir ağacın tohumlarından elde edilen shea yağı oda sıcaklığında katıdır. Ciltte yağlı bir his bırakabilir. Bu nedenle masaj için genellikle tek başına kullanılmaz. Diğer yağlarla karıştırılabilir ya da küçük alanlar için kullanılabilir. Shea yağı doğal bir lateks içerir, bu nedenle lateks alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce küçük bir alanda test yapmaları önerilir.

Buğday tohumu yağı

Ağır ve kalın bir dokusu olduğu için diğer masaj yağlarıyla karıştırılması gerekir. E vitamini açısından zengindir.

Masaj yağı kullanmadan önce herhangi bir alerjiniz olmadığından emin olmak için kontrol etmeniz gerekir. Eğer herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa, masaj yağı almadan ya da masaj yaptırmadan önce bir uzmana danışmanızda fayda bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir!

Fotoğraf: https://www.burkatron.com/2016/07/how-to-make-diy-aftersun-lotion.html





BLOOM SHOP