2020, dönüşüm yılı. Bu ay sizler için, okurken beni çok heyecanlandıran ve dönüştürücü nitelikte olduklarını düşündüğüm kitapların bir listesini hazırladım. Keyifli okumalar! 

Şimdi’nin Gücü – Eckhart Tolle 

Eckhart Tolle, “Şimdi’nin Gücü” adlı kitabında şöyle diyor: “Şimdi’ye ortak bir işlev bozukluğu olarak direnmek, özünde Var’lığın farkındalığının yitirilmesine bağlıdır ve bu bizim insani özelliklerini yitirmiş endüstriyel uygarlığımızın temelini oluşturur.”

Ve devam ediyor: “Bu ortak işlev bozukluğu çok mutsuz ve şiddet dolu bir uygarlık yaratmıştır ve bu uygarlık sadece kendisi için değil, gezegen üzerindeki tüm yaşam için de bir tehdit haline gelmiştir.”

Çağımızın en büyük dertlerinden biri depresyon, yani geçmişte yaşamak. Diğeri ise kaygı bozukluğu, yani gelecekte yaşamak. Şimdi ise derinliğini hissedemediğimiz, geçmiş ve gelecekle önü kapanmış bir bilinmezlik. Eckhart Tolle’ün “Şimdi’nin Gücü” kitabı dönüştürücü nitelikte bir klasik. Eğer hala okumadıysanız bir an önce okumanızı öneririm. 

Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak – Joe Dispenza 

“Hayatın, sürekli birbirini takip eden ve birbirine benzer olumsuz sonuçlar dizisi yaratır gibi görünmesinin ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorum. Ancak aynı kişi olmaya devam ettiğiniz ve elektromanyetik imzanız aynı kaldığı sürece, yeni bir sonuç bekleyemezsiniz. Hayatınızı değiştirmek, enerjinizi değiştirmek demektir -yani zihninizde ve duygularınızda belirgin bir değişim yaratmak.” Joe Dispenza

Bu kitap, bilimi tinsellikle buluşturan, yaşam gerçeğimizi düşünce gücüyle yaratabildiğimizi tekrar hatırlatan, güçlü mesajları olan dönüşümsel bir kitap. 

Sevgiye Dönüş – Marianne Williamson 

“Birini parmakla göstermek, onu yargılamak o kişiyi değiştirmez. Merhamet duyarak ve affederek değişim ve iyileşme adına daha hızlı cevap alabiliriz.” Marianne Williamson 

Marianne Williamson’un “Sevgiye Dönüş” adlı kitabı, “Mucizeler Kursu”nun harika bir yorumu. “Sevgiye Dönüş” kitabı, bizi doğamızdan uzaklaştıran hatalı koşullanmaları somut, yalın ve kapsayıcı bir şekilde anlatıyor. Aynı zamanda hayata da alternatif bir yaklaşım sunuyor. 

Her Şey Darmadağın Olduğunda – Pema Chödrön  

“Kendimize uygulayacağımız en büyük şiddet, kendimize vereceğimiz en büyük zarar, dürüst ve nazikçe kendi içimize bakma cesaretine ve saygısına sahip olmamak ve bu konuda kendimizi karanlıkta bırakmaktır.” Pema Chödrön

Hayata genellikle iyi-kötü, güzel-çirkin, acı-tatlı penceresinden bakıyoruz. İyi, güzel ve tatlı olanı sonsuzlaştırmak, kötü, çirkin ve acı olana ise müthiş bir rezistans göstererek ondan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Pema Chödrön’ün bu kitabı, acıdan kaçmaktansa onunla cesurca ve korkmadan karşılaşma sanatını tekrar hatırlatan, zor günler için yazılmış bir ilaç kitap.

Not: Bu kitabı Kitap Yurdu’nda bulabilirsiniz.

The Art of Living (Yaşama Sanatı) – Thich Nhat Hanh 

“Başarılarınızın kurbanı olabilirsiniz. Ama hiçbir zaman mutluluğunuzun kurbanı olmazsınız. Mutluluk yolunu seçtiğiniz zaman işinizde başarılı olma olasılığınız da artar.” Thich Nhat Hanh 

Vietnamlı bir keşiş olan Thich Nhat Hanh’a ait bu kitap geçen sene “mutluluk” üzerine okuduğum ve en etkilendiğim kitaplardan biri. Türkçesini bulamadığım için önemli bulduğum noktaları Türkçe’ye çevirip yayınlamıştım. Orijinalini mutlaka okumanızı öneririm.  

İlginizi çekebilir: Thich Nhat Hanh: Mutluluk Üzerine Ezber Bozan Tespitler



Arzu Özev

1983 yılında İstanbul’da doğan Arzu, Saint Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra University of Massachusetts Amherst’te psikoloji okuduğu yıllarda, Sudarshan Kriya nefes tekniği ve yoga öğretisiyle tanıştı. Hindistan başta olmak üzere, Yeni Zelanda, Güney Afrika, ABD ve Almanya’da kişisel gelişim ve yoga konusunda birçok eğitim alarak, sertifikalı eğitmen oldu. Dünya çapında 150...



BLOOM SHOP