Fotoğraf: Instagram@apartmenttherapy

Yeni başlayan bir yıl başlangıçlar yapmak, yeni hedefler koymak ve onları hayatımıza adapte edebilmek için güzel bir fırsat sunar. “Yeni bir yıl, yeni bir ben!” mottosuna hepimiz aşinayız, değil mi? Aslında çoğumuzun yeni yıl hedefleri çok da farklı olmayıp, daha düzenli spor yapmak, sağlıklı beslenmek, kişisel deneyim ve bilgilerimizi artırmak gibi uzayan listelerden oluşmakta. Sağlıklı bir beden ve kişisel gelişimin yanı sıra evlerimizde yapacağımız küçük ama etkili değişikliklerinin de bu dönüşüme katkı sağlayacağını hiç düşünmüş müydünüz?

Evlerinizi dönüştürmenize yardımcı olacak birkaç öneriyi sizin için araştırdık!

Evlerimizde “biophilia” dokunuşu

İlerleyen zamanlarda “biophilia” kelimesini daha sık duymaya başlayacağız. “Biophilia” özümüzün doğa ile kurduğu ve kurmak istediği derin bağa verilen isim. Aslında bir arayış! Yaşadığımız ortamlar doğadan, ağaçtan uzaksa eğer çoğumuz yeşili görmeye hasret kalıyoruz. Bu duruma en iyi çözüm, evinizde bir köşeye koyabileceğiniz ev bitkileri olabilir. Zambak ve İngiliz sarmaşığı gibi bazı ev bitkilerinin evdeki havayı temizleme özelliği de bulunmakta.

Daha çok çiçek daha çok topraklanma hissi

Çiçek baskılı yastıklar ya da mobilyalar alanınızı yumuşatmaya ve biraz da feminenlik katmaya yardımcı olur. Çiçek baskılı eşyalar girdiği odaya, doğallık katarken daha iyi topraklanmış hissetmenize yardımcı olur ve sakinleşmenizi sağlar.

Duvarlarda zen etkisi

Duvarlarınızı boyamayı düşünüyorsanız, yumuşak ve sakin toprak tonlarını kullanarak evinizde zen bir ortam yaratabilirsiniz. Kısaca Hızlı yaşamlarımızın, panzehri olan dengeli ve uyumlu alanlar yaratarak daha çabuk sakinleşebiliriz.






BLOOM SHOP