YAZAN: DİLAN GÜNAÇTI

Her sene olduğu gibi farklı trendlerin moda sahnesinde yer aldığına tanık olurken geçmiş sezonlardan süregelen akımlar, podyumlardan gardırobumuza taşınanlar ve sosyal medya akımlarından etkilenen parçalar ile bu sezonun stil notlarını derledik. Eğer siz de bu kış gardırobunuza ekleyebileceğiniz parçalar arıyorsanız bu yazıya göz atmayı unutmayın! 2024 kış modasını ve yükselen trendlerini birlikte keşfedelim!


Sessiz Lüks

Geçtiğimiz seneden beri devam eden bu akım, Sofia Richie’nin bu yaz gerçekleşen düğününden sonra artık gözden kaçırılamayacak kadar öne çıktı. Quiet Luxury yani Türkçesi ile sessiz lüks anlamına gelen bu akım, birkaç sezon önceden hatırlayacağımız logo çılgınlığının tam zıttı niteliğinde. Üzerimize giydiğimiz parçaların hangi markaya ait olduğunu anlayamayacağımız bu akımda dikkat edilmesi gereken tek nokta kalite. Kaliteli, iyi bir terzinin elinden çıkmış, az ve öz parçalardan oluşan kapsül gardıropları yaygınlaştıran bu akım oldukça minimalist. Birden fazla şekilde kombinlenebilecek ve yıllar boyu giyilse de zarar görmeyecek, sade ve basit tasarımlı parçaların yükselişini temsil eden sessiz lüks, bizi ne giysem derdinden kurtaracak gibi. Ne de olsa güzel bir beyaz gömlek, kaşmir bir kazak ve iyi fit bir jean’den şaşmamak gerek.


Koyu Floral

Gotik akımı geri geldi desek! Danteller ve derilerin geri dönüşüne şahit oluyoruz. Bahar aylarının vazgeçilmezi olan çiçekler sezonun en gözde deseni fakat bu sefer kış aylarına uyum sağlayarak koyu tonlarda karşımıza çıkıyorlar. Özellikle dantel eteklerde, vücudu saran bluzlarda ve elbiselerde karşımıza çıkan koyu floralleri akıma uygun olarak deri ceketler ve çizmeler ile kombinlemek Rock’n Roll havasını yeniden öne çıkaracak. Bu trend koyu renklerden oluşan bir tarzı denemek isteyenler ama yine de renkli olmaktan vazgeçemeyenler için ideal!


Ofisten Sokağa

Blazer ceketler ve takım yelekler birkaç sezondur her yerde gördüğümüz parçalar. Bu kış da ofis stili tam gaz devam ediyor. Özellikle vatkalı ceketler ve korseli yüksek bel pantolonlar podyumda sıkça rastladığımız dokunuşlardan. Bu kış, 2010’ların modası da yavaşça sokağa taşınıyor ve ofis stiline pilili etekler, kravatlar ve hatta numaralı gözlükler de ekleniyor. Bu akımın olmazsa olmaz parçası olan ayak bileğinde biten siyah maskülen bir kaban, hem kurtarıcı parçanız olacak hem de tüm kış sizi sıcak tutacak.


Kurdele Detayı

Geçtiğimiz sezonlarda da sıkça yer alan bu trend, belki de en yaratıcılığı en öne çıkaranlardan biri! Birçok kullanım alanı olan kurdeleyi saç aksesuarı olarak kullanabileceğiniz gibi babet ayakkabılarda, korse bluzlarda, gömlek yakalarında ve hatta nail art’ınızda bile kullanabilirsiniz. Balletcore adı verilen ve aslen balerinlerden esinlenerek giyilen bir sosyal medya akımından podyumlara taşınmış olan bu akımın en güzel yanı tamamen kişiselleştirilebilir olması. Evde bulabileceğiniz malzemelerle bile kıyafetlerinize entegre edebileceğiniz kurdele detayları feminen tarzı tercih edenler için harika bir alternatif. Özellikle yılbaşı sezonunda kadife, saten, kırmızı ve bordo kurdeleleri bolca göreceğimize eminiz.


Kısa Şortlar & Külotlu Çorap

Miu Miu defilesinde gördüğümüz iç çamaşırını andıran şortlar kadar olmasa da Gucci etkisini taşıyan kısa şortlar, deri şortlar, dantel ve hatta örme şortlar bu sezonun en havalı parçaları olabilir. Direkt olarak moda haftalarından yansıyan bu trendi kış aylarında külotlu çorap ve çizmeler ile kombinlemek iyi bir seçenek. Külotlu çorap demişken, bu kışın en keyifli stil dokunuşlarından bir diğeri ise özgürce giyilen külotlu çoraplar. Artık yalnızca düz siyah çoraplara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. 2024 kış modası sizlere kırmızı, dantelli, çiçek desenli veya kurdeleli çoraplar ile kısa şort ve eteklerinizi özgürce kombinleme şansı veriyor.


Kırmızı

Bu sezonun rengi şüphesiz ki kırmızı! İster çanta ister ayakkabı ister kıyafetinizin odak noktası olarak ya da makyajınızda veya tırnaklarınızda kırmızıyı günlük stilinize dahil edebilirsiniz. Ana olarak canlı bir kırmızı podyumlara hâkim olsa da cherry red adı verilen bordo kırmızı da sosyal medyada oldukça yer edinmiş durumda. Düz kombinlerinize ufak bir renk dokunuşu yapmak istediğinizde elinizin gideceği renk kırmızı olmalı. Kırmızı çantanız veya topuklu ayakkabınız kombindeki tek renk olarak göz kamaştıracaktır. Omuzlarınıza atacağınız kırmızı bir yün kazak veya atkı ise gündelik stilinize canlılık getirecek. Renkli giyinmeye pek sıcak bakmayanlar ise kırmızı ruja kesinlikle bir şans vermeli.


İddialı Küpeler

Bottega Veneta’nın damla küpeleri tam anlamıyla her yerde! Bu sezonun favori aksesuarı ister şık ister gündelik her kombininize gidecek iddialı küpeler. Sade bir siyah elbise veya siyah boğazlı kazak ile birlikte ekstra bir şıklık yakalayabileceğiniz gibi iddialı bir çift küpe, kot ve kazak gibi en sade kombinlerinizi bile şık bir yemek için üst seviyeye taşıyacaktır. Gündüzden geceye devam edeceğiniz günlerde en büyük kurtarıcınız olacak bu akım, çantanıza atacağınız gösterişli bir çift küpe ile en basit kombini bile şıklaştırabilir. Eğer sizin de özel bir gün için aldığınız şık bir çift küpeniz varsa ve bir daha zor kombinlerim diyorsanız onu kutusundan çıkarmanın şimdi tam zamanı.




Dilan Günaçtı

1998 yılında İzmir’de doğan Dilan, lisede Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı’nda eğitim gördü, lisansını ise Koç Üniversitesi'nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi üzerine yaptı. Pandemi ile birlikte kişisel gelişim ve meditasyona yönelirken, David Cornwell’den Mindfulness eğitimi alarak bilinçli farkındalık pratiği ve nefes teknikleri üzerine araştırmalarına devam etti. Editör olarak çeşitli...



BLOOM SHOP