Wellness sektöründe yaşanan gelişmeleri, öne çıkan trendleri ve ilgi çeken haberleri sizler için derledik. 


Araştırmaya göre, sağlıklı bir cilt için yaşamanız gereken ülkelerin başında Norveç geliyor.

Yapılan yeni araştırmaya göre cilt sağlığı en yüksek ülkelerin ortak özelliği düşük hava kirliliği olarak tespit edilmiştir. Dünya sıralamasına gören sağlıklı bir cilt sağlayan ilk beş ülke sıralaması şu şekilde:

  • Bergen, Norveç
  • Oslo, Norveç
  • Kopenhag, Danimarka
  • Helsinki, Finlandiya
  • Stokholm, İsveç

Sıralama yapılırken, hava kirliliği, tütün kullanımı, sıcaklık ve güneş ışığına maruziyet gibi faktörler incelenmiştir. Bu faktörlerin, oksidatif stresi artırarak cilt bariyerinde zayıflama, erken yaşlanma gibi problemlere sebep olduğu ve cilt sağlığını olumsuz etkiledikleri belirtilmiştir.

Kaynak: Well+Good

İskoçya, menstrual ürünleri ücretsiz hale getirerek regl yoksulluğunu ortadan kaldıran ilk ülke oluyor.

İskoçya’da 2016 yılından beri regl yoksulluğunu ortadan kaldırmak adına yapılan çalışmalar pozitif yönde sonuçlandı. Onaylanan yeni yasaya göre, tampon ve hijyenik ped gibi regl dönemi ürünlerinin ücretsiz olarak ihtiyacı olan herkesin kullanımına sunulması sağlanacak.

Kaynak: BBC

Araştırmaya göre, günde 2.300 miligramdan fazla tuz tüketmek kalp sağlığını tehdit ediyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, yemeklere çok fazla tuz eklemek düşük yaşam süresi ve erken ölüm riski ile ilişkilendiriliyor. Amerikan Kalp Derneği, yetişkinlerin günde 2.300 miligramdan fazla tuz tüketmemesini, ideal sınır olarak ise 1.500 miligram tuz tüketmek gerektiğini öneriyor. Çok fazla tuz tüketmenin kan basıncını yükseltebileceğini ve bunun da kalp hastalığı, felç ve böbrek hastalığına neden olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: CNN

ABD senatosu önümüzdeki 24 ay içinde psikedelik terapiyi yasal hale getirmeyi planlıyor.

Araştırmalara göre psikedelik terapi; MDMA ve psilosibin halüsinojenik maddelerinin uzman kontrolünde uygulanması, özellikle depresyon ve PTSD gibi zihinsel problemlerin tedavisinde çok iyi sonuçlar veriyor. Amerikan nüfusunun çok büyük bir kısmının şiddetli zihinsel sağlık problemlerinden muzdarip olduğunu belirten ABD Sağlık Sekreteri, psikedeliklerin bu krizden bir çıkış yolu olabileceğini yakın zamanda yayınlanan bir mektubunda açıkladı.

Kaynak: The Intercept

ABD senatosundan geçirilen Enflasyon Azaltma Yasası iklim krizi mücadelesinde alınmış en büyük ulusal eforlardan biri olarak görülüyor.

Dünya’daki en fazla karbon emisyonuna neden olan ülkelerin başında gelen ABD geçtiğimiz günlerde senatoda kabul edilen Enflasyon Azaltma Yasası (Inflation Reduction Act) ile iklim krizinin temel nedenlerinden olan fosil yakıt kullanımını büyük ölçüde sınırlandırıyor. Vergileri ve teşvikleri kullanarak sürdürülebilir üretim ve tüketim modellerini ödüllendiren, fosil yakıt kullanımını ise cezalandıran yasa aynı zamanda çok büyük bir bütçeyi iklim krizi ile mücadele için ayırıyor. Yasa ile hedeflenense 2030 yılına kadar ulusal karbon emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltmak.

Kaynak: Vox





BLOOM SHOP