Photo Credit: Victoria Morris

Kan dolaşımı, kalp atışı ve sindirim gibi hayati faaliyetlerimizden sorumlu olan bilinçaltımız asla dinlenmez ve her an iş üzerindedir. Durmayan bu zihin seviyesi, bilincimiz üzerinde etkilidir. Başka bir deyişle, zihnimizin içinde olan her şey zamanla gerçekliğimiz haline dönüşür. Dolayısıyla hayatta elde etmek istediğimiz şeyler için bilinçaltımızı harekete geçirmemiz gerekir. Bunu yapmak içinse sadece bir hedef göstermemiz ve çözüm bulma işini bilinçaltımıza bırakmamız yeterlidir.

Thomas Edison’un hayatında yer verdiği bu iki 10’ar dakikalık pratik siz uyurken bile hayallerinizin size doğru çekilmesini sağlayacak. İşte yatmadan önce ve uyanır uyanmaz uygulanabilecek 10 dakikalık pratikler!

İlginizi çekebilir: Neden Yogaya Başlamalısınız? İşte Zihin Sağlığına Faydaları!

Yatmadan önce 10 dakika:

Bilinçaltından bir istekte bulunmadan asla uykuya dalma.

Thomas Edison

Dünyada parmakla gösterilen başarılı insanların ortak rutinleri arasında olan bu akşam rutini uygulaması oldukça basit bir pratikten oluşuyor. Burada amaç bilinçaltını gece boyunca çalışacağı konuya yönlendirmek!

Nasıl mı?

Yatmadan önce meditasyon yapmak ve bir deftere başarmak istediklerinizi yazmak için kendinize 10 dakika ayırın.

Başarmak istediğiniz konu her neyse, o konu hakkında kendinize sorular yöneltin. Bu soruları ve bu sorular hakkındaki düşüncelerinizi kağıda yazın. Unutmayın, sorularınız ne kadar spesifik olursa bilinçaltınızdan gelecek olan cevaplar da o kadar spesifik olur!

Son adım olarak da uykuya dalın. Bırakın bilinçaltınız sabaha kadar cevaplar üzerinde çalışsın.

Sabah kalkınca 10 dakika:

Yapılan bilimsel çalışmalar beynin prefrontal korteksinin en aktif ve yaratıcı olduğu zamanın uyanır uyanmaz olduğunu kanıtlamıştır!

Uyku boyunca düşünceler arasında gezinen ve pek çok yeni bağlantı yaratan bilinçaltımızın kurduğu bu bağlantılardan faydalanmak için yapmamız gereken şey yaratıcılığımızı kullanmak. Ne de olsa yaratıcılık, beyinde yeni bağlantılar kurmak demektir!

18-44 yaşları arasındaki dünya nüfusunun yüzde 80’inin yaptığı gibi uyanır uyanmaz cep telefonuna bakmak gece boyunca oluşan tüm bağlantıların zihinde somutlaşmadan yok olmasına, dolayısıyla zaman içinde yaratıcılığın ve yeni fikirlerin körelmesine neden oluyor.

Sabah uyanır uyanmaz, tıpkı akşam yatmadan yaptığımız gibi, meditasyon yapmak ve not almaksa, zihnimizde gece boyunca kurulan bağlantıları fark etmemize ve bunların kafamızın içinde somut birer fikre dönüşmesine yardımcı oluyor.

Cevaplar

Gece boyunca bilinçaltı jimnastiği yapan zihnimizin, yatmadan önce sorduğumuz sorulara ne gibi cevaplar bulduğunu öğrenmek için-yaratıcılığımızın en aktif olduğu sabah kalkar kalkmaz, akşam aldığımız notları gözden geçirmek ve aklımıza gelenleri geldiği gibi yazmak etkili sonuçlar getirebilir.

Bir kişi koşullarını doğrudan seçemez, ancak düşüncelerini seçebilir ve dolaylı olarak, koşullarını şekillendirebilir.

James Allen

İlginizi çekebilir: Roma İmparatorunun Sabah Rutini ile Verimliliğinizi Artırın



Sıla Bakır

1993 yılında doğan Sıla, lisans eğitimini 2017 yılında Bilkent Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü’nde tamamladı. Lisansüstü eğitimine devam etmeye karar vererek Politecnico di Milano’da Stratejik Tasarım Master’ı yapmaya başladı. Sağlıklı ve dengeli hayat tarzı konusundaki merakı sonucunda bol bol araştırma yapmakta, karşısında çıkan yeni fikirleri denemekten ve bunları paylaşmaktan büyük keyif...



BLOOM SHOP