Şubat ayında sizi bolca düşünmeye sevk edecek, ufkunuzu genişletecek ve okurken mutlaka size bir şeyler öğretecek 6 kişisel gelişim kitabını sizler için derledik!

Yaşam Koçum Aristo – Jules Evans

“Yaşam Koçum Aristo”, bugün tartışılan kişisel gelişim konularının Antik Çağ filozoflarınca da ele alındığını söyleyerek filozofların konuya bakışını irdeliyor.

Kendimizi iyileştirme gücününe sahip olduğumuzu söyleyen Sokrates’ten, içsel özgürlük kavramına yoğunlaşan Stoacılara, insanları mutlu olma konusunda yeteneksiz bulan Epikuros’dan, değişim ve yeniliği savunan Heraklitos ve günümüzdeki hafıza tekniklerinin temelini atan Pisagor’a kadar pek çok noktada felsefe ile kişisel gelişim arasında bağlantı kuruyor.

Kişisel gelişim konusuna filozofların penceresinden bakmak ve derin bir düşünce yolculuğuna çıkmak istiyorsanız “Yaşam Koçum Aristo” size tam da bu fırsatı sunuyor.

Vücudunuz Hayır Diyorsa – Gabor Mate

Gabor Mate, “Ciddi bir hastalıkla boğuşan hastalarımın hemen hepsi yaşamlarının önemli bir alanında hayır demeyi öğrenememiş kişilerdi.” sözleriyle kitapta vermek istediği mesajı kısaca özetliyor.

Hastalıklar ruh, beden ve zihnin bir bütünlük içinde olmaması durumunda ortaya çıkararak bizleri bazı konularda uyarırlar. Çocukluktan edinilen duygusal deneyimler ve öğrenilen inançlar aslında bedenimize zarar veriyor olabilirler.

Bunu anlamak için yaşamınızda yolunda gitmeyen noktalara bakarak kalıplaşmış olan sağlıksız inançlarınızı değiştirmeniz gerekir. İşte o zaman, hayatınızı kontrol eden karanlık bilinçaltına bir ışık yakmış olursunuz ve dönüşüm başlar.

Küçük büyük herhangi bir hastalığınız varsa duygularınızın size bir şeyler anlattığını bilmeli ve bastırdığınız her duygunun vücudunuzda daha da güçlenerek ortaya çıkabileceğini unutmamalısınız. “Vücudunuz Hayır Diyorsa”nın iyileştirici gücüne kulak verin.

Tanrılar Okulu – Stefano D’Anna

“Hep aynı olaylarla karşılaşıyorsun, çünkü sende bir şey değişmiyor.”

Tanrılar Okulu, kendimiz dışında değiştirebileceğimiz hiçbir şey olmadığına vurgu yapıyor. Esas olanın insanın kendi iradesi olduğunu anlatırken çarpıcı bir dil kullanıyor. Üslubunun sert olduğunu söyleyebiliriz fakat yazar bunu okuyucunun silkelenip kendine gelmesi için yapıyor. Felsefik yönden ağır bir kitap olan “Tanrılar Okulu” kişisel gelişimden çok daha fazlasını sunuyor.

Özellikle derin düşünmeyi ve okuduğunuz metni yorumlamayı seviyorsanız “Tanrılar Okulu”nda altını çizmek isteyeceğiniz bolca cümleyle karşılaşacaksınız.

Peynirimi Kim Kaptı? – Spencer Johnson

“Bir şeyler yapmazsanız her şeyin daha kötüye gideceğinden korktuğunuzda bu sizi harekete geçirir. Ama hiçbir şey yapamayacak kadar korkmak iyi değildir.”

Oldukça yalın bir anlatıma sahip olan kitap, bir solukta okunurken değişime direnmenin sonuçlarını da ustaca bir dille anlatıyor. Kitap, karmaşık düşünce yapısına sahip olan insan türünün bu düşünme biçiminin bazen işleri zorlaştırdığını ve bunu farelerin nasıl basit düşünerek hareket ettiğini göstererek örneklendiriyor.

Değişimden korkuyor ve korkuların ötesindeki özgürlüğe ulaşamıyorsanız “Peynirimi Kim Kaptı?”nın size küçük değişimlerin etkisini göstermesine izin verin. Küçük değişimleri fark etmek, peşinden gelecek olan büyük değişimlere de sizi hazırlayacaktır.

Evinizdeki Terapist – Dennis Greenberger, Christine A. Padesky

 

“Evinizdeki Terapist” bir terapistle ya da kendi başınıza başladığınız bir terapi sürecinde size rehber olmayı amaçlıyor. Kişiye çeşitli sorunlarla baş etme yöntemleri sunan kitap; depresyon, kaygı, panik, kıskançlık, suçluluk ve utanç gibi sorunlarda etkili olduğu kanıtlanmış yöntemleri içeriyor.

Kitabın etkili olabilmesi için ilk yapılması gereken hiçbirimizin mükemmel olmadığını ve herkesin zaman zaman sorunlarla karşılaşabileceğini kabul etmek. Asıl amacı farkındalık geliştirmek olan “Evinizdeki Terapist”, kişinin hayat boyu kendisine iyi gelecek yöntemleri bulmasına yardımcı oluyor.

Özellikle bir terapist ile çalışıyorsanız işin en önemli kısmının kişisel çabanız olduğunu bilmelisiniz. “Evinizdeki Terapist”, kişisel gelişim yolculuğunda size iyi bir yol arkadaşı olacak.

Takıntılarla Başa Çıkma – Christine Purdon, David A. Clark

“Takıntılarla Başa Çıkma”, büyük küçük çeşitli takıntılı tipleri inceleyerek onlarla oyun oynar gibi mücadele etmenin yollarını gösteriyor.

Gündelik hayatı etkileyen büyük takıntıların yanında, can sıkıcı olan “Acaba kapıyı kilitledim mi?” gibi küçük takıntılarımız da olabiliyor. Önemsiz olarak görülen bu takıntılar ise yaşam kalitemizi etkiliyor ve zihnimizi sürekli meşgul ediyor. “Takıntılarla Başa Çıkma” takıntılardan kaçmayarak kısa vadede çözüm gibi görünen geçici yollar yerine, uzun vadede çözüm oluşturmak ve takıntılarla yüzleşmek için bir rehber oluşturuyor.

En az bir tane basit takıntınız bile varsa onunla yaşayıp sürekli zihninizi meşgul etmek yerine “Takıntılarla Başa Çıkma”nın önerdiği basit yolları deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir!





BLOOM SHOP