Soğuk havaların yavaş yavaş kendini göstermeye başlamasıyla beraber sıcacık ve mis kokulu kahvelerimizi yudumlarken, rahat kıyafetlerimizi giyip, yumuşak battaniyelere sarılmak hepimizi cezbetmeye başladı bile. Evlerinizdeki bu rahatlatıcı atmosfere uyum sağlayacak ve sizleri yepyeni dünyalara sürükleyecek kitap önerilerimiz var. İşte kasım ayı bitmeden okumanız gereken kitaplar!

Bir Şifa Bağımlısının İtirafları – Ela Başak Atakan

Geçirdiği bir hastalık sonucu kendisini şifa arayışında bulan Ela Başak Atakan, kendi deneyimlerini komik bir dille okuyucuya aktarıyor. Detoks merkezindeki maceralarından ilk yoga dersine, astrolog karşılaşmasından hipnoza kadar her bölümde farklı bir terapiyi okuyucuya aktaran Atakan, deneyimlediği terapi yöntemleri konusunda da okuyucuyu hem bilgilendiriyor hem de yönlendiriyor. İyi hissetmek ve kahkaha atmanın garantisini veren bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Petrol Değil Toprak (Soil Not Oil) – Vandana Shiva

Hintli yazar ve aktivist Vandana Shiva, küreselleşme ve küreselleşmenin getirdiği çevresel problemleri ele alıyor. Kitapta iklim değişikliği, enerji ve gıdada yaşanan krizleri çarpıcı örneklerle anlatırken aynı zamanda ilgili kurumların, şirketlerin ve ülkelerin çevre politikalarını da eleştiriyor. Kurumların ve şirketlerin çevre politikalarının yapıcı olmadığını, tam tersine önce yıkıp sonra yıktığını ve gerçeği yansıtmadıklarını gözler önüne seriyor. Oldukça cesur ve bilgilendirici bir kitap olan Petrol Değil Toprak; küresel sistemin getirdikleri ve ekonomik büyüme ve kalkınmanın yıpratıcı taraflarını okuyucuya sunuyor.

İnsan Olmak – Engin Geçtan

Bir kitap olsam Prof. Engin Geçtan’ın İnsan Olmak kitabı olurdum. Uzmanlık alanı psikiyatri olan Geçtan, Carl Jung ve varoluşçuluğun etkisiyle insanın çevresini nasıl algıladığına, değersizlik duygularına, kaygılarına, öfkesine ve yalnızlığına dair tespitler yapıyor. “Neden” sorusundan daha çok “nasıl” sorusuna odaklanarak insanın seçimlerine ve bu seçimlerin alt metnine inmeye çalışıyor. Kitabın sade ve yalın dili, psikolojiye ilgisi olan olmayan herkesin merakla ve heyecanla takip edebilmesini de kolaylaştırıyor.

Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği – Ferhat Jak İçöz

Ferhat Jak İçöz, varoluşçu terapi ve felsefeyi anlattığı kitabında hayata dair 40 meseleye varoluşçuluk üzerinden değiniyor. Yazarın kendisi de klinik psikolog ve varoluşçu psikoterapist. Kitaptaki konular ise oldukça kapsamlı; yemek yemekten cinselliğe, bağımlılıklardan ilişkilere ve sosyal medyaya kadar hayatın her karesini bulabiliyorsunuz. Okudukça adında olduğu gibi hafifleten, özgür hissettiren ve aynı zamanda insanın kendisini ve basit gördüğü davranışlarını düşündüren bir kitap!

Çin İşi Japon İşi Cinsiyet ve Cinsellik Üzerine Antropolojik Değiniler – Tayfun Atay

Tayfun Atay bu kitabında, birbirinden ilgi çekici örneklerle ele aldığı toplumsal cinsiyet konusuna ışık tutuyor. Filmlerden, dizilerden verdiği örnekleri okurken düşündüren ve farkındalığı artıran bir kitap. “Erkeklik en çok erkeği ezer.” ve “Maçoluğun dayanılmaz ağırlığı” diyerek toplumsal cinsiyet konseptini erkeklik üzerinden işliyor. Geleneksel kadın ve erkek rollerini, klişeleri, erkeklik ve kadınlık kavramlarındaki değişimi anlatıyor. 

İlginizi çekebilir: Roma İmparatorunun Sabah Rutini ile Verimliliğinizi Artırın




Aslıhan Kesici

Aslıhan, Enka Lisesi’nde International Baccalaureate programını tamamladı. Lisans eğitimi için gittiği George Washington Üniversitesi’nde Psikoloji ve Siyasal Bilimler çift ana dalı yaptı. 2019 yılında mezun olduktan sonra çocuk ve ergenlere yönelerek çeşitli klinik ve çocuk oyun/gelişim merkezlerinde staj yaptı ve süpervizyon dahilinde gelişimsel oyun grubu çalışmaları ve bireysel oyun seansları...



BLOOM SHOP