Yeni ayla birlikte kendini daha fazla geliştirmek, yepyeni kavramlarla tanışmak, farklı bakış açıları edinmek veya baharın ilk ayının tadını bol bol kitap okuyarak çıkarmak isteyen herkesin bu listeye göz atmasını öneriyoruz. İşte mart ayı kitap önerileri!
16:8 Sirkadiyen Diyet – Prof. Dr. Metin Özata, Uzm.Dyt. Gizem Keservuran
Bu kitap, hayat tarzını vücut saati yani sirkadiyen ritme göre ayarlayarak “ruh, zihin, beden” bütünlüğüne ulaşmanın ve tam anlamıyla sağlıklı bir birey olmanın püf noktalarına değiniyor.
İnsan vücudunun en ufak hücresinden hayati organlarına kadar tüm sisteminin bağlı olduğu bu 24 saatlik ritmin, metabolik faaliyetleri nasıl düzenlediğine odaklanan kitap, “Bu ritme göre yaşamak ve beslenmek sağlığı nasıl geliştirir?” sorusuna da açıklık getiriyor. Çin tıbbının ve Ayurveda’nın da temelini oluşturan sirkadyen ritmin, beslenme ve sağlıkla ilişkisinin analiz edildiği kitap uzman görüşleriyle dolu.
İlginizi çekebilir: Prof. Dr. Metin Özata ile Sağlıklı Hormonların Sırrı
Dost Mikroplar Bağırsak Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Hakkında Her Şey- Elif Kaya
Sağlık konusunu bütünsel bir açıdan ele alan bu kitap, bağırsak mikroplarının ve beslenme şeklinin kronik ve iltihaplı hastalıklarla, bağışıklık sitemiyle, ruh haliyle, psikolojik rahatsızlıklarla yani genel anlamda sağlıklı olma haliyle ve uzun bir ömürle hangi noktalarda bağdaşmakta olduğunu ortaya koyuyor.
Gaps diyeti, FODMAP diyeti, SİBO, SİFO ve Candida gibi bağırsak astarını onarmayı ve bağışıklığı yükseltmeyi hedefleyen eliminasyon diyetlerini detaylı bir şekilde anlatan ve uygulama yollarını öneren kitap, bireylere mümkün olan en sağlıklı hallerine ulaşabilmeleri için önemli ipuçları sunuyor.
İrade Terbiyesi- Jules Payot
İlk yayımlandığı günden beri pek çok dile çevrilen bu kitap, çağımızın belki de en büyük sorunları olarak gösterilen tembellik ve isteksizlik gibi huylardan kurtulmak ve üretken bireylere dönüşmek isteyen herkese işe yarayan çıkış yolları gösteriyor.
Zihnini aktif olarak kullanmak isteyen kişileri hedef alan Fransız profesör, pek çok düşünürün fikirlerinden ve kendi deneyimlerinden yararlanarak zayıf iradeyle mücadele etmenin püf noktalarını anlatıyor.
İlginizi çekebilir: Konfor Alanı: Korkuların Ötesindeki Dünya
Alışkanlıkların Gücü: Özel ve İş Hayatımızda Davranışlarımızın Altında Neler Yatar?- Charles Duhigg
New York Times’ın keskin zekasıyla bilinen ödüllü muhabiri, alışkanlıkların neden var olduğuna ve nasıl değiştirilebileceklerine bu kitapta açıklık getiriyor. Alışkanlıkların ardında yatan nedenleri ve alışkanlıkların hayatın hangi noktaları üzerinde etkili olduğunu anlamak için bilim laboratuvarlarına giren ve dünyada başarılarıyla tanınmış insanların hayatlarını inceleyen başarılı muhabir, alışkanlıkların hayatımızı nasıl etkilediğini akıcı bir dille anlatıyor.
Bu kitap, hayatın gidişatının her an değişebileceğini keyifli örneklerle, akıcı bir dille ve uygulama yöntemleriyle keşfedeceğiniz harika bir örnek.
İlginizi çekebilir: Kötü Alışkanlıkları Bırakmanın 6 Adımı
Yalnızca Yavaşladığında Görebileceğin Şeyler- Haemin Sunim
Budist öğretmen Haemin Sunim’nin çarpıcı illüstrasyonlarla dolu olan bu kitabı, hayatın her anını yüksek bir farkındalıkla yaşamak için yol gösteren bir rehber niteliği taşıyor. İş ve aşk hayatında kurulan her türlü ilişki konusunda spiritüel boyutta tavsiyelerle dolu olan bu kitap, modern hayatın getirisi olan stresle başa çıkabilmek için etkili tavsiyelerle dolu.
Hızlı hareket eden dünyada insan doğasına uygun olarak daha yavaş bir şekilde var olmanın anahtarı bu kitapta.
Fotoğraf: Lauren Naefe