Kendinizden mutlaka bir şeyler bulacağınız ve okuduktan sonra iç dünyanızdaki dönüşümü açıkça fark edebileceğiniz kişisel gelişim kitapları sizler için yayında!
1. İçimizdeki Çocuk – Doğan Cüceloğlu
Çeşitli konulardaki psikolojik incelemeleriyle eserler oluşturan Psikolog Doğan Cüceloğlu, “İçimizdeki Çocuk” kitabında varlığını unuttuğumuz ve sesine kulaklarımızı tıkadığımız çocuk yönümüzden bahsediyor.
Çocuklukta yaşanan olayların kişilik için olumlu veya olumsuz etkileri olduğunu sıklıkla duyuyoruz. Yani hem çocukken yaşadıklarımız, hem de büyüyünce sakladığımız çocuk yanımız bize önemli şeyler söylüyor. Sakladığımız çocuk, sesini duyuramadıkça bireyde psikolojik sorunlar meydana gelmeye başlıyor.
Cüceloğlu da içimizdeki çocuğa yeniden kulak vermenin yöntemlerini anlattığı bu eserle önemli kişisel gelişim kitapları arasında yerini korumaya devam ediyor.
2. Mutluluk Bir Alışkanlıktır -Maxwell Maltz
Estetik cerrahı olan Maxwell Maltz “iç güzellik” kavramını hastalarına anlatabilmek için “Mutluluk Bir Alışkanlıktır” kitabını kaleme alıyor. Kitap, mutluluğu dışsal olgulara ve gelecekte bir şeylerin gerçekleşmesine bağlamanın ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor.
Mutluluk aslında varılması amaçlanan bir noktada değil, varılmış tüm noktaların kendisinde, şu anın içinde, ruhumuzda bulunuyor. Mutlu olmak da mutsuz olmak gibi bir alışkanlık, yeter ki onun her yerde var olduğunu görelim.
3. Vermek ve Almak – Adam Grant
New York Times Best Seller arasına girmeyi başarmış “Vermek ve Almak” kitabı başarıya her zaman bir şeyleri alarak yani kazanarak değil bazen de bir şeyleri vererek ulaşıldığını anlatıyor. İş dünyasında ya da okulda daima birilerini yenmek, onlarla rekabet etmek gerekmiyor, bir şeyler vermek asıl başarıyı getiriyor.
Kişileri birer verici, alıcı ve dengeleyici olarak ayıran Adam Grant, yalnızca kendisi için değil başkaları için de değer yaratan vericilerin başarı merdivenlerini hızla tırmandığını anlatıyor. Üstelik vericiler kimsenin başarısını baltalamıyor ve alıcıları da vericiye dönüştürüyor.
4. Outliers (Çizginin Dışındakiler) – Malcolm Gladwell
“Başarılı insanlar genelde çok zekidir” yargısını yıkmayı amaçlayan Malcolm Gladwell, çok çalışmak ve verimli çalışmak kavramlarının farklarını anlatıyor. Başarıya giden yolda zekanın değil verimli ve doğru çalışmanın öneminden bahseden Gladwell, çok zeki olan ama başarıya ulaşamayan insanlardan da örnekler vererek kendi tezini doğruluyor. Başarılı kişilerin zirveye çıkma süreçlerini inceleyen yazar, bu kişilerin zekadan bağımsız olarak nasıl verimli çalıştıklarını okuyucuyla paylaşıyor.
5. Who Moved My Cheese?- Spencer Johnson
Henüz dilimize çevrilmemiş olan “Who Moved My Cheese?” labirentte yaşayan ve peynir arayan dört karakterin oldukça eğlenceli bir o kadar da öğretici hikayesini anlatıyor. Burada peynir gerçek yaşamdaki aşk, para, iş, sağlık gibi herkesin sahip olmayı hayal ettiği olguları temsil ediyor.
Labirent ise ulaşmak istediğiniz şeyi aradığınız yer yani bir ev, iş yeri ya da okulu ifade ediyor. Hikayedeki sorun ise peynirin sürekli hareket etmesi. Karakterler böylece peynire yani hayal ettikleri şeye ulaşamıyor, ta ki bir tanesi peynirin hareketiyle yani değişimin kendisiyle ilgilenene kadar. Değişime adapte olmayı, onu ön görebilmeyi ve onunla iyi olabilmeyi öğütleyen kitap bu düşünceleri oldukça eğlenceli bir dille aktarıyor.