Afrika, Avusturalya, Madagaskar ve Orta Doğu’nun yerel bitkisi olan Baobab ağacının kurumuş meyvelerinden elde edilen Baobab tozu, uzun yılladır yiyecek ve şifa kaynağı olarak kullanılıyor. İşte mucizevi meyve Baobab ve kullanımı hakında bilinmesi gerekenler!

Besleyici içeriği ile öne çıkan Baobab tozu

Sıra dışı bir ağaç olan Baobab, Afrikada “hayat ağacı” olarak da biliniyor. Dalında kendiliğinden kuruyan ve 6 ay boyunca güneş ışınlarının altında yavaş yavaş pişen dikenli ve yeşil kabuklu Baobab meyveleri, zaman içinde kahverengi ve Hindistan cevizi benzeri bir görünüme kavuşuyor. Doğal olarak dehidre olan bu meyveler toplandıktan sonra çekiç benzeri bir aletle kabuklarından ayrılıyor ve toz haline getiriliyor.

Peki bu olağanüstü besleyici süper meyvenin sağlık üzerindeki etkileri nedir?

Baobab meyvesinin sağlık üzerindeki etkileri

Baobab meyvesi, dolayısıyla bu meyveden elde edilen tozu, özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin. Enerji veren, bağışıklık sistemini güçlendiren ve spesifik olarak cilt sağlığını arttıran bu olağanüstü meyve, aynı zamanda tam bir lif deposu! Yüzde 50’si lif olan ve dolayısıyla prebiyotik görevi gören Baobab’ın ishal, kabızlık ve dizanteri gibi sağlık problemlerine de iyi geldiği biliniyor. Tüm bunlara ek olarak baobab antioksidan içeriği bakımından en zengin meyve!

Baobab meyvesinin besin değerleri

20 gram Baobab tozunun ortalama besin değerleri şu şekildedir:

Baobab tozu nasıl kullanılır?

Süper gıda kategorisinde bulunan Baobab tozunun tadı, diğer süper gıdalar ve besin takviyeleriyle karşılaştırıldığı zaman oldukça lezzetli! Hafif tatlı ve narenciye benzeri bir tada sahip olan Baobab için, “keskin şerbet” deniyor. Ayrıca 24 aya kadar süren raf ömrü sayesinde de koruyucu içermeden uzun süre muhafaza edilebiliyor.

Baobab tozu, su veya sütün içinde çözünmüş halde içecek olarak, yemeklere sos olarak, fermente edilmiş halde veya fırın mamullerinde tüketilebiliyor.

İlginizi çekebilir: Besin Mayası Nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?





BLOOM SHOP