Gücü, özgüveni, yaratıcılığı, şefkati ve dokunuşuyla her şeyi daha da güzel ve anlamlı kılan tüm kadınları, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle sevgiyle selamlıyoruz.

Tek dileğimiz; dil, din, cinsiyet, yaş, mevki farkı olmaksızın yaşadığımız her an daha çok çiçek açarak, eşitlik içinde, anlayışla, sevgiyle, omuz omuza bu gezegeni daha da mutlu, umutlu ve huzurlu bir hale getirmek!

Nike’in “Dream Crazier” videosundan yola çıkarak diyebiliriz ki karşımıza çıkacak her zorluğun önünde daha da çok “çıldıracak”, ayaklarımızı yere daha sert vuracak ve çok daha yükseğe sıçrayacağız. Olumsuzluklar karşısında yılmadan, kendi potansiyelimizi keşfedecek ve mevcut koşulların ve “yapamazsın” diyenlerin rotamızı değiştirmesine izin vermeyeceğiz.

Bugünün ruhuna özel olarak, güçlü duruşuyla ilham veren binlerce kadın arasından spor dünyasında fark yaratan 10 muhteşem kadın motifini sizler için derledik!

Lindsey Vonn

Alp disiplininde downhill kayak kategorisinin efsane ismi olan Lindsey Vonn, yarışlar boyunca geçirdiği onlarca sakatlığa ve rehabilitasyon sürecine rağmen 82 Dünya Kupası galibiyeti, 3 Olimpiyat madalyası ve 7 Dünya Şampiyonası madalyası kazandı.

Emekli olurken başarılı spor kariyerinin yanına girişimcilik ve iş dünyası hedeflerini eklemek istediğini söyleyen Vonn, onu destekleyen herkese savaşmalarını ve hayalleri için her ne olursa olsun umutlarını asla kaybetmemeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Serena Williams

Tenis oynamaya 3 yaşında başlayan Serena Williams, bugüne kadar 23 Grand Slam şampiyonluğu, teklerde 1, çiftlerde 3 Altın Olimpiyat madalyası ve karışık çiftlerde Wimbledon ödülleri elde etti. 2017’de Steffi Graf’ın rekorunu kırarak açık alanda en çok ödül kazanan tenisçi haline geldi.

Spor kariyeri ve oluşturduğu giyim markasıyla Essence dergisi tarafından belirlenen “50 İlham Veren Afrikan Amerikan” listesi içerisinde yerini alan Williams, “Eğer çok çalışır ve istediklerinize sıkı sıkı sarılırsanız tüm hayalleriniz gerçeğe dönebilir” diyor.

Chelsea Werner

Chelsea Werner doğduğu anda hayatının çok zor olacağı konusunda emin olunan kadınlardan. Down Sendromu ile gözlerini dünyaya açan Chelsea’nin doktorları ailesine yaşamının geri kalanında düşük kas tonusuna sahip olacağını söyledi. Yine de bu haber ailesinin onu genç yaşta futbol, ​​beyzbol, yüzme ve jimnastik gibi çeşitli spor dallarına kaydettirmelerini engellemedi. Fakat sonunda jimnastik dalında taşlar yerine oturdu.

Jimnastik antrenörü Dawn Pombo ile çalışmaya başlayan Chelsea mücadeleden asla vazgeçmedi. Dört ulusal şampiyonluk ve Özel Olimpiyat Oyunları zaferinden sonra New York Moda Haftası’nda modellik de yapan Chelsea’yi durdurmak çok da kolay görünmüyor.

Şahika Ercümen

“Benim için hayat ilk nefes aldığımda değil, ilk nefesimi tuttuğumda başladı” diyen Ercümen, 1998 yılından beri katıldığı sualtı sporları yarışmalarında 100’den fazla madalya, ödül ve kupa kazanmasının yanı sıra 4 dünya rekoruna imza attı.

Sualtı rekortmeni, sualtı hokeyi oyuncusu ve aynı zamanda da diyetisyen olan Şahika Ercümen, en son Salda Gölü’nde 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalarak tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu kırdı.

Terezihna Guilhermina

2012 yılında Londra’da gerçekleşen Paralympics’de (Paralimpik/Engelli Olimpiyat Oyunları) Altın Madalya kazanan Terezihna, görme engelli bir kadın olarak 100, 200 ve 400 metre koşu alanında dünya rekoru elde etti.

Psikoloji mezunu olan Terezihna, spor kariyerine yüzmeyle başlamasının ardından asıl tutkusunun koşu olduğunu keşfetti ve 22 yaşından itibaren içinde bulunduğu spor macerasında koşmaktan yorulmaya hiç niyeti yok gibi görünüyor!

Namibia Flores Rodriguez

1976 yılında Küba’da dünyaya gelen Namibia Flores Rodriguez , Küba’nın en çok konuşulan kadın sporcularından biri. Kadınların boks yapmasının yasak olduğu Küba’da, sokak kavgası sırasında yeteneğini keşfeden Namibia’nın tek derdi boks değil. “Dünyaya bir şampiyon olduğumu ve kadınların neler yapabileceklerini göstereceğim” diyen Namibia, boksun yalnızca bir erkek sporu olmadığını herkese kanıtlamak istiyor.

Aimee Mullins

Aimee Mullins, dizlerindeki fibula kemiklerinin tam gelişmemiş olması nedeniyle 1 yaşında alt bacaklarını kaybetti. Bundan 19 yıl sonra, 1996’da ise protez bacaklarla koşarak 100 metre, 200 metre ve uzun atlama alanlarında 3 adet dünya rekoru kırdı.

Uluslararası ve ulusal alanda şampiyon koşucu unvanı almasının yanı sıra 1999 yılında Alexander McQueen’in defilesinde yer alarak modellik dünyasına adım attı. L’Oreal’in reklam yüzü olarak People dergisinin “50 Most Beautiful People in the World” listesinde yer alan Mullins, 20. Yüzyılın En İyi Amerikan Kadını olarak da onurlandırılmıştır.

İbtihaj Muhammad

İbtihaj Muhammad, 2016 Rio Olimpiyatları’na başörtüsüyle katılan ilk ABD’li kadın eskrimci. Müslüman ve başörtülü bir kadın olarak Ibtihaj, yaşadığı zorlukları şöyle anlatıyor:

“Çocukken insanlar bana siyahilerin, hatta Müslümanların eskrim yapamayacağını söylerdi. Bu yüzden Amerika’yı yalnızca bir sporcu olarak değil, farklılıkların ve çeşitliliğin ülkesinden canlı bir örnek olarak da temsil edebilmek benim için çok şey ifade ediyor. Kültürlerin kaynaşmasının önündeki engelleri yıkmak istiyorum.”

Kendisine inancından dolayı sokakta bomba patlatıp patlatmayacağını soranlar bile olmuş. Muhammad, Müslüman kadınlara karşı takınılan ön yargılı tutumlara meydan okumaya devam ediyor.

Sümeyye Boyacı

Yalnızca 15 yaşındayken İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda kadınlar S5 kategorisi 50 metre sırtüstü finalinde yarışan Sümeyye Boyacı, 45.21’lik derecesiyle Türkiye’ye bu dalda ilk kez birinciliği ve altın madalyayı getirdi.

İki kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde hayata gözlerini açan Sümeyye yüzmeye başlamak için balıklardan ilham almış. Yüzme dışında resim konusunda da çok yetenekli olan Sümeyye’nin ayaklarıyla yaptığı pek çok eseri var. Ebru sanatı, dikiş ve yemek yapmaya da büyük bir ilgisi olan Sümeyye, “Hiçbir zaman pes etmedim. Engelleri tek tek aştım” diyor.

İpek Onaran

2002 yılından beri triatlon branşında milli sporcu olarak yarışan İpek Onaran, Kuzey Amerika Şampiyonası’nda ilk tam Ironman yarışını yaptı ve kendi yaş grubunda 2.’lik elde etti. 2018’de Hawai’de düzenlenen Ironman Dünya Şampiyonası’na da katılmaya hak kazandı. 2018 Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan İpek Onaran, arka arkaya 4 yıl boyunca bunu başarabilen ilk atlet oldu.

Kadın olmanın bile yeterince zor olduğu ülkemizde İpek Onaran, bir yandan dünyanın en zor yarışlarından birine hazırlanırken diğer yandan da matematik öğretmenliği kariyerini sürdürüyor ve “Güçlü bir kadın nasıl olmalı?” sorusunun cevabı olarak bizlere her zaman ilham vermeye devam ediyor.

İlginizi çekebilir!





BLOOM SHOP