Parayı yönetmek, onu kazanmaktan daha zor! Kişisel harcamalar, yatırımlar, gelir ve giderler derken maddi durumu dengede tutmak her zaman mümkün olmayabiliyor. Akıllı uygulamalar, işte tam da bu zamanları düşünerek finansal wellness durumunu koruma altına almak için harekete geçmiş durumda! Birçok alternatifle karşımıza çıkan finans uygulamaları, maddi konularda öneriye ihtiyaç duyan finansal wellness durumunu geliştirmek isteyen herkese yardım fırsatı sunuyor.
Sizler için hazırladığımız listeyle siz de bütçenizi netleştirebilir ve kendinizi finansal anlamda güvenceye alabilirsiniz. İşte en iyi finans uygulamaları!
Wally
Wally, bütün hesaplarınızı bir arada görmenizi sağlayarak en çok harcama yaptığınız alanları kategorilere ayırıyor. Bunun için sadece fişlerinizi uygulamaya taratmanız yeterli! Taramanın ardından tüm harcamalarınızı sizi uğraştırmadan detaylandırıp sizin için bir finans hedefi belirliyor. Gelecek ödemelerinizi, haftalık ve aylık talimatlarınızı, ortak harcama hesaplarınızı kolaylıkla kontrol etmenizi sağlayarak 2013 yılından beri ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.
Ücretsiz. İngilizce dilinde mevcut.
IOS ve Android ile uyumlu.
Defter
Hem bireysel bütçenizi hem de ticari hesaplarınızı düşünen Defter; 16 ayrı dilde, 150’den fazla para birimiyle, çevrimdışı erişim hizmeti sunarak bütçenizi sağlama alıyor. Para akışınızı, fatura tarihlerinizi, otomatik ödemelerinizi göstermenin yanı sıra birlikte iş yaptığınız kişileri de göz önünde bulundurmayı ihmal etmiyor. Örneğin, bir işletme sahibiyseniz gelir gider takibinizin yanı sıra müşterilerinizin cari hesaplarını yönetmenize de olanak sağlıyor. Müşterilerinize özel personal hesapları oluşturarak maddi akışla ilgili her türlü kolaylıktan anlık bildirimlerle faydalanmanızı sağlıyor.
Ücretsiz. Türkçe, Almanca, İngilizce dahil olmak üzere 16 dilde mevcut.
IOS ve Android ile uyumlu.
Mint
Banka seviyesinde gizlilik ve güvenlilik sunan Mint, finansal durumunuzu ve harcama alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak size ödeme planları hazırlayan akıllı uygulamalardan biri. Kendinize bütçe sınırlamaları koyduğunuzda, sınırı aşmanız halinde size özel anlık uyarılar ve tavsiyeler vermeye başlıyor. Kullanıcılarının tüm banka hesaplarını ve kredi kartlarını bünyesinde buluşturan bu uygulama, kişisel finans tablosunu daha kompakt bir halde görmek isteyenler tarafından çok seviliyor.
Yakın zamanda Türkiye’de yayınlanması bekleniyor.
IOS ve Android ile uyumlu.
Spendee
Gelir ve gider grafikleri, aile cüzdanları, güvenli bankalarla senkronize olma özelliği, özel günler için düşünülmüş harcama alanlarıyla Spendee sevilen finans uygulamaları arasında. Spendee’nin otomatik talimat özelliğiyle artık ödeme günlerinizi unutmayacaksınız. Hem öğrenciler hem de yetişkinler için tasarruf planları sunan bu uygulamayla kişisel bütçe hedeflerinizi takip edebilir, para akışınıza dair ayrıntılı grafikleri inceleyebilirsiniz.
Ücretsiz. Türkçe, Almanca, İngilizce dahil olmak üzere birçok dilde mevcut.
IOS ve Android ile uyumlu.
Investing.com
Investing.com, canlı veri özelliğiyle hem yerel hem de uluslararası haber akışı sağlayarak borsa takibi yapmak isteyenlere hizmet veriyor. Faizleri, vadeli işlemleri, kurları ve hisseleri takip etmenizi kolaylaştırmakla birlikte kendi kişisel kimliğinizi oluşturmanıza fırsat sağlıyor ve bu özelleştirilmiş alanda varlıklarınızla birlikte görmek istediğiniz finans araçlarını bir araya getiriyor.
Ücretsiz. Türkçe, Almanca, İngilizce dahil olmak üzere birçok dilde mevcut.
IOS ve Android ile uyumlu.
Digit
Siz ne için para biriktirmek istediğinizi söyleyin, Digit sizin için biriktirsin! Detaylı kategorilere ayrılan ara yüzüyle para biriktirmenizi kolaylaştıran bu uygulama, azaltmakta olan paranızdan son dakika kazançlarınıza her türlü maddi gelir veya gideri hesaplayıp sizi bilgilendiriyor. Kullanıcılarının banka bilgilerini güvenle koruyan ve tasarruf motivasyonunu yükselten Digit, özel hesaplar açma fırsatı yaratarak bu hesaplardan ücretsiz ve sınırsız para çekme hakkı sunuyor.
İlk 30 gün ücretsiz, daha sonra aylık 5 dolar. Henüz Türkiye’de yayınlanmıyor.
IOS ve Android ile uyumlu.
İlginizi çekebilir: 20’li, 30’lu ve 40’lı Yaşlarınızda Belirlemeniz Gereken Finansal Hedefler