Yeni haftaya girerken wellness sektöründe yaşanan gelişmeleri, öne çıkan trendleri ve ilgi çeken haberleri sizler için derledik. Siz de dünyadaki gelişmelerden ilham alarak, hayatınıza wellness kavramını katmak istiyorsanız bu haberlere mutlaka göz atın! İşte 12 Nisan haftası için seçtiğimiz sağlıktan ekolojiye, kişisel gelişimden beslenmeye hayatın içinden wellness haber ve trendleri!
Yapılan bir araştırma yeşil alanlara yakın yaşayan bireylerin erken ölüm riskinin azaldığını ortaya koydu.
The Lancet Planetary Health dergisinde yayımlanan bilimsel bir çalışma, “bitki örtüsü indeksi” yaratarak dünyanın belirli bölgelerini değerlendirdi. Yağmur ormanları gibi yoğun ormanlık alanlar 1 puan alırken, coğrafi özellikleri kayalık ve kum olan bölgeler 0 puan aldı. Park, bahçe ve orman gibi doğal, yani 1 puana yaklaşan alanlara yakın yaşayan bireylerin erken ölüm riskinin daha az olduğu tespit edildi. Ayrıca bu bölgelerdeki bireylerin zihin sağlıklarının, bağışıklık fonksiyonlarının, gebelik süreçlerinin, kardiyovasküler fonksiyonlarının ve metabolizmalarının da olumlu yönde geliştiği tespit edildi.
Kaynak: The Happy Broadcast
Diyarbakır’daki 3 öğrencinin 2’si Harvard Üniversitesi ve 1 tanesi de Brown Üniversitesi’ne tam burslu kabul edildi.
Diyarbakır’da bulunan özel bir okulun Fen ve Teknoloji Lisesi’nde okuyan 3 öğrenci dünyanın en prestijli okullarının arasında bulunan ve dünyaya yön veren pek çok çok kişinin de mezun olduğu Harvard ve Brown Üniversitelerinden tam burslu olarak kabul aldı.
Kaynak: NTV
Otomobil ve teknoloji devleri Google, BMW, Volvo ve Samsung ciddi çevresel zararlarından ötürü derin deniz madenciliğine katılmama kararı aldı.
Dünya çapında Vahşi Hayatı Koruma Derneği (WWF)’in başlattığı derin deniz madenciliğinin askıya alınmasını amaçlayan moratoryumu imzalayan ilk küresel şirketler Google, BMW, Volvo ve Samsung oldu. Teknoloji piyasası devlerinin bu adımı, denizin dibinden çıkarılan mineraller kullanılarak akıllı telefon ve arabalar için hammadde üretimini sağlayan küresel marketi büyük ölçüde küçültmesi bekleniyor.
Kaynak: Reuters
Havacılık sektörünün çevreye verdiği zararının büyük bir kısmı, sıklıkla uçağa binen, elit bir grup insan yüzünden yaşanıyor.
Çevre koruma derneği Possible’ın yayınladığı yeni rapora göre, ülkelerin yıllık uçuşların yarısından fazlasını, o ülkenin yüzde 1 ila 12 arasında değişen elit bir kısmı oluşturuyor. Her ülkenin sadece elit bir grup insanı uçuşların çok büyük bir kısmından sorumlu olurken, kalan çoğunluk bir kere bile uçağa binmiyor. Bu ayrım gelişmiş ülkeler ve gelişmemiş ülkeler arasında da aynı şekilde ilerliyor. Havacılık sektörünün çevreye verdiği zarardan yüksek gelirli ülkeler büyük ölçüde sorumlu iken, az gelirli ülkelerin küresel havacılıkta aldıkları pay çok düşük seviyelerde seyrediyor. Buna karşın az gelirli ülkeler iklim krizinden en çok etkilenen grubun başında yer alıyor.
Kaynak: Possible
Lübnan’ın Beyrut kentindeki Hayek Hastanesi Dünya’da bünyesinde sadece vegan yemek servis eden ilke ve tek hastane oldu.
Hastalarının iyileşme sürecini desteklemek amacıyla sadece bitkisel bazlı yemek servis eden Hayek Hastanesi, aldıkları bu kararı Instagram sayfalarından duyurdu. Şarküteri, peynir, et gibi hayvansal gıdaların kontrolsüz tüketiminin en başta hastalıklara neden olduğunu savunan Hayek Hastanesi, iyileşme sürecinde bu gıdaların tüketilmesinin olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Bitkisel bazlı beslenmenin hastalıkları geçirici etkisi kadar önleyici bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çeken Hayek Hastanesi, menüsüne Lübnan mutfağının bitkisel bazlı yemeklerini dahil etti.
Kaynak: Hayek Hospital