Yeni haftaya girerken wellness sektöründe yaşanan gelişmeleri, öne çıkan trendleri ve ilgi çeken haberleri sizler için derledik. Siz de dünyadaki gelişmelerden ilham alarak, hayatınıza wellness kavramını katmak istiyorsanız bu haberlere mutlaka göz atın! İşte 5 Nisan haftası için seçtiğimiz sağlıktan ekolojiye, kişisel gelişimden beslenmeye hayatın içinden wellness haber ve trendleri!


Google, 1 yıllık home-office uygulamasının ardından, kapılarını Eylül ayında yeniden aralamaya hazırlanıyor. 

Pandemi nedeniyle 1 Eylül’e kadar kapılarını kapatmış olan Google, büyük açılışı yüzde 50 kapasite ile eylül ayında yapacak olmasına karşın, önümüzdeki aydan itibaren gönüllü çalışanların ofise geri dönmesine izin vermeye başlayacağını açıkladı. Eskisi gibi etkinliklere yer veremeyeceklerini fakat ellerinden geldiğince çalışanları mutlu etmeye çalışacaklarını açıklayan yetkililer, Google kampüsteki olanakları arttırdıklarını ve çalışanların ruh halini yüksek tutmayı hedeflediklerini belirtti. 

Kaynak: BBC News

Dünya Ekonomik Forumu, Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2021 raporunda cinsiyet eşitliğinin 135,6 yılda sağlanabileceğini belirtti.  

Cinsiyet eşitsizliğinin analiz edildiği bu rapora göre, dünyanın mevcut ilerleme hızı bu şekilde devam ederse cinsiyet eşitliği 135,6 yılda sağlanabiliyor. Bu rakam pandemi öncesi dönemde 99,5 yıl olarak açıklanmıştı. Pandemi etkilerinin bu endekse 2022 yılında yansıması bekleniyor. Cinsiyet eşitliği konusunda en gelişmiş ülkeler Finlandiya, İzlanda ve Norveç olarak sıralanıyor. Türkiye ise geçen seneden beri 3 puan gerileyerek 133. sırada yer aldı.

Kaynak: Dünya

2020 yılında Kuzey Kore’nin yüz ölçümünden daha büyük bir orman alanı tropik kuşaktan (Kongo, Amazonlar, Güney Doğru Asya) kaybedildi. 

Orman kaybı oranları her geçen sene ciddi oranda artış gösteriyor. 2020 yılında bir önceki seneye göre Amazonlar’daki orman tahribatı yüzde 12 artış gösterdi. Oluşumu binlerce yıl alan, Dünya’nın en zengin yaşam habitatlarından yağmur ormanlarının kaybı sadece biyolojik çeşitliliğe değil aynı zamanda küresel karbon regülasyonuna da büyük zarar veriyor. Uzmanlar pandemi ile giderek kötüleyen ekonomi yüzünden zengin ormanlara ev sahipliği yapan ülkelerin para kazanmak adına ormanları işletime açacaklarından veya koruma kaynaklarını azaltacaklarından çekiniyor. 

Kaynak: Global Forest Assesement

Anadolu Efes grubu ağaçlandırılması zor alanlara tohum atışı yapan Ecording ile yeni bir işbirliğine başladı. Alınan her yeşil cam şişe için bir tohum atışı yapılacak. 

Projeye dahil edilen yeşil şişelerin yarısı geri dönüştürülmüş camdan üretilirken ambalajı ise yüzde 100 geri dönüştürülebilir materyalden olacak. 2 milyon cam şişe için 2 milyon tohum hedefleyen Anadolu Efes şişeler üzerinde yer alan QR kod ile tüketiciye dikilecek ağacın türünü seçme şansı da sunuyor. Bu sosyal sorumluluk projesinin yanı sıra Anadolu Efes’in sürdürülebilirlik çalışmaları arasında sıfır karbon ve sıfır atık şirket olmak da bulunuyor. 

Kaynak: Anadolu Efes

Dev otomobil kuruluşu Ford, en çok satılan modellerinden Mondea sedan araçlarının 2022’den itibaren üretimini kademeli olarak azaltacağını ve elektrikli/hibrit model araçlara yatırım yapacağını açıkladı. 

2026 yılına kadar Avrupa özelinde satılan tüm binek araçlarının elektrikli veya hibrit, 2030’da ise tamamen elektrikli olmasını hedefleyen Ford elektrikli araçların yapımı için büyük yatırımlarda bulunuyor. 

Kaynak: The Guardian





BLOOM SHOP