Yeni yılın başlamasıyla sağlık, güzellik, beslenme gibi alanlarda yeni trendler öne çıkmaya başladı. Elbette cinsellik de bu trend akımından nasibini aldı! Bu sene cinsel hayatına yeni gelişmeleri dahil etmek isteyenler için, tutku dolu bir 2020 seks trendleri seçkisi hazırladık. İşte seksin yeni ve eğlenceli versiyonlarına dair bilmeniz gereken tüm detaylar!

Her şeyin başı, cinsel sağlık!

Mutlu bir seks hayatının en önemli sırrı cinsel sağlık. Cinsellikte konu, yalnızca fiziksel sağlıkla sınırlı değil. Psikolojik olarak da kaygısız, duygusal anlamda müsait ve açık iletişim halinde olabilmek gerekiyor. Fiziksel problemlerin erken tespiti için düzenli olarak jinekoloğa, psikolojik sıkıntılar içinse bir seksoloğa veya çift terapistine görünmek şart. 

Eğer seksten keyif almıyorsanız, seks sırasında acı veya ağrı hissediyorsanız, isteksizseniz veya tatmin olmadığınızı düşünüyorsanız bu durumu önce partnerinizle sonra da ilgili uzmanla konuşarak çözmeyi yapılacaklar listesinin ilk sıralarına koymayı denemelisiniz!

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Bir Cinsel Yaşam İçin Östrojen, Progesteron ve Testesteron Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kivin metodu

Kivin metoduyla klitoral orgazm artık çok daha kolay. Klasik oral sekse yeni bir bakış açısı getiren Kivin metodu, klitorisin tek bir noktadan ibaret olmadığını hatırlatıyor. Klitorisin her iki tarafına ve çevresine odaklanan bu metot sayesinde hızlı ve güçlü orgazmlar yaşayabilirsiniz.

Kivin metodu için partnerinizin bacak arasından değil, tek bir taraftan dikey değil yatay bir şekilde klitorisinizin çevresine odaklanması gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Orgazmını Keşfet: Kadınlarda Orgazm Çeşitleri 

Cinsiyetsiz seks oyuncakları

Her sene olduğu gibi 2020 yılında da seks oyuncakları popüler. Ancak bu seneki seks oyuncakları daha farklı bir forma yöneliyor. Cinsiyet konusu her alanda tartışılan bir gündem halindeyken bu konunun seks oyuncaklarına yansıması da aslında şaşırtıcı değil! Cinsiyetsiz seks oyuncaklarına herkes tarafından ulaşım sağlanabilmesi için seks oyuncakları üreticileri hassas ve duyarlı modellerini hazırlamaya başladılar bile. 

Seks programlama

Seksi programlamak kulağa “seksi” gelmeyebilir. Ama bu programlamayı bir ajanda işi olarak düşünmeyin. Seksi programlamak, aslında yatak odasını hoş bir ambiyansa çevirmek, ilgi ve odağı o ana ayırmak, dikkat dağıtıcıları uzaklaştırmak, kendine ve bakımına zaman ayırmak için oldukça önemli. Seks hayatını daha düzenli ve sağlıklı bir hale getiren programlama, partnerinizle “biz” zamanı yaratmanız için ideal bir yöntem.

V gücü

Daha güçlü bir vajina için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Pelvik kaslarınızı çalıştırmalısınız! Bunun için Kegel egzersizleri yapabilir, sedenter yaşamdan uzak durmanız, yoni egg’lerle egzersiz yapmanız ve çeşitli ürünlerle bölgeyi çalıştırmanız gerekiyor. Pelvik kaslarının güçlenmesi, daha iyi orgazmın en önemli sırlarından bir tanesi.

Mastürbasyon ve orgazm farkındalığı

Mutlu ve doyuma ulaşan bir cinsellik için önce kendi bedeninizi tanımanız şart. Hangi hareketler hoşunuza gidiyor, orgazm olmanızın yöntemleri neler, libidonuzu yükselten dokunuşlar hangileri tüm bu soruların cevabını partnerinizden önce kendiniz bulmanız daha farkındalık sahibi bir seks hayatınız olmasını kolaylaştırıyor. 

Kenevir yağı

Birçok alanda faydası bulunan kenevir yağı, henüz ülkemizde çok yaygın olmasa da 2020 seks trendleri arasında çok popüler! Bölgedeki kan akışının hızlanmasına yardımcı olan kenevir yağıyla acı hissi, kuruluk problemi ve gerginlik hissetmeden çok daha keyifli ve uyarıcı bir seks yaşayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Son Zamanların Popüler Tedavi Yöntemi Kenevir Yağı Nedir?

Kaynak: Women’s Health, Well and Good, Mirror






BLOOM SHOP