YAZAN: DİLAN GÜNAÇTI

Moda trendleri günümüzde hızla değişirken podyumlardan, sanattan, sosyal medyadan ve yeni kuşak akımlardan ilham alıyor. Aynı çizgide gelişmeye devam eden manikür trendlerinde 2024 yılında neler bekleniyor? Gelin, bizleri bekleyen en popüler manikür trendlerine göz atalım.


2024’te öne çıkan manikür trendleri

2023 yılında hem giyim hem de tırnak modasına dair pek çok farklı akımdan etkilendik. Barbiecore, grunge ve quiet luxury gibi giyim akımları gardroplarımızı domine ederken aynı akımların tırnaklarımıza yansımalarına da şahit olduk. Hailey Bieber’ın glazed donut adını verdiği ışıltılı ve inci tozu bitişli tırnaklarını ise yaptırmayan kalmamış olabilir. Sosyal medyanın da etkisini sıkça gördüğümüz manikür trendlerine baktığımızda, 2024’te öne çıkan akımın wearability yani giyilebilir ve sürdürülebilir tırnaklar olduğunu görüyoruz. Kolay ve rahat ulaşabileceğimiz bir minimallik ana hedef olsa da sene içerisinde çeşitli mikro trendlerin araya gireceğine eminiz. 2024’te karşımıza çıkacak bu ana akımları, trend renkleri ve manikürleri radarımıza alıyoruz.

Kısa tırnaklara dönüş

Sosyal medyada son zamanlarda sıkça karşılaştığıma göre artık pek çok kişi akrilik ve jel tırnaklara hatta kalıcı ojeye ara vermiş durumda. Bunun altında yatan sebeplerden biri uzun süredir devam eden tırnak modası ile birlikte ara vermeden yaptırılan işlemlerin verdiği zararken, artık doğallığa dönmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazla.

Nedeni ne olursa olsun, bu durum bir trende evrilerek kısa tırnak modasını geri getirmiş durumda. Temiz, kısa ve kare ile oval arası törpülenmiş tırnaklar şu an hiç olmadığı kadar popüler. Eğer tırnaklarınıza rahat bir nefes aldırmayı ve işlemlerinize ara vermeyi düşünüyorsanız bizce tam sırası. Güçlendirici bir top coat ile kullanabileceğiniz kısa, doğal tırnaklar şu an hiç olmadığı kadar moda.

Feminen dokunuşlar

Moda trendlerinde karşımıza çıkan bolca pembe, dantel, tül ve kurdelenin oluşturduğu feminen, estetik tırnaklara da taşınmış durumda. Sosyal medyada coquette adı verilen bu akım ile siz de içinizdeki zarif ve dişil tarafı ortaya çıkarabilir, nail art ile kurdele, kalp ve inciler kullanarak yaratıcılığınızı tırnaklarınıza taşıyabilirsiniz.

Şeftali

Pantone bu yılın rengini peach fuzz yani açık pastel bir şeftali olarak açıkladı. Bahar aylarında pastel yansımalarını gardıroplarımıza taşıyacağımızı bir önceki sezon defilelerinden anlamıştık. Tırnaklarımız da yılın renginden nasibini alacak gibi duruyor. Bahar aylarında kısa bir manikür ile kullanılabilecek bu şeftali tonu yazın güneşten bronzlaşmış bir ten ile inanılmaz duracaktır. Siz de istediğiniz tonu kendinize uygun modifiye ederek yılın rengini kendi tarzınıza taşıyın.

Mavi

Şeftali tonları yılın rengi olabilir ama 2023’te başlayan ve modası bu sene de devam edecek bir renk varsa o da mavi. Geçtiğimiz yaz sonu oldukça ilgi gören blueberry milk nails yani pastel yabanmersini mavisi, bahar aylarına taşınacak gibi gözüküyor. Canlı ve iddialı kobalt mavisi ise bu yaz sıkça tercih edilecek renklerden biri. Manikürünüzde mavinin tonlarını kendinize uyarlayabilirsiniz çünkü sezonun en trend rengi olmaya aday!

Metal ve krom

Metal aksesuarlar, metallik makyaj trendi hatta dekorasyonda metal rönesansı 2024’te tırnaklarımızda da devam edeceğe benziyor. Pinterest’te metallic nail art %295 daha fazla aratılmaya başlanmışken bu trendi denemenin tam sırası. Lüks ve havalı durduğu kesin olan bu akımın bir parçası olan altın veya gümüş renklerin kışın kesinlikle denenmesi gerekiyor. Parlak bitişli top coat’ları farklı renkler ile karıştırarak kendi metallik tonlarınızı elde edebileceğiniz gibi kimsede olmayan tırnaklarla tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

Varla yok arasında tırnaklar

Kısa tırnakların ve doğala dönmenin zamanı geldiğini söylemiştik. Doğal olsun ama yine de tırnaklarım yapılmış gibi dursun diyorsanız da bu var ile yok arası tırnak trendi tam size göre. Lipgloss nails yani gloss sürmüşçesine parlayan, pembe veya natürel alt tonlu renkler kullanılarak yapılan bu tırnaklar, bu sene inanılmaz popüler. Doğal ve şık duran bu manikür tüm kıyafetinizle her ortama uyum sağlayacağı için de uzun süreli kullanımda oldukça kullanışlı.

Feng Shui etkisi

Feng Shui’ye göre 2024’ün ana rengi zümrüt yeşili olarak açıklanmış. Yeniden doğuşu, büyümeyi ve doğa ile bütünleşmeyi temsil eden bu renk, Çin takvimine göre Ejderha Yılı (“the Year of the Wood Dragon”) olan bu sene ile iş birliği içerisinde. Bu yıl bolluk, bereket ve şansı destekleyecek diğer renkler ise bahar yeşili, imparatorluk sarısı, kırmızı, kahverengi, mavi ve mor olarak açıklanıyor. Siz de bu renkleri manikürünüzde kullanarak bu yılın enerjisi ile uyumlanabilirsiniz.



Dilan Günaçtı

1998 yılında İzmir’de doğan Dilan, lisede Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı’nda eğitim gördü, lisansını ise Koç Üniversitesi'nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi üzerine yaptı. Pandemi ile birlikte kişisel gelişim ve meditasyona yönelirken, David Cornwell’den Mindfulness eğitimi alarak bilinçli farkındalık pratiği ve nefes teknikleri üzerine araştırmalarına devam etti. Editör olarak çeşitli...



BLOOM SHOP