Instagram @mandelonline

Günümüzde birçok insan, etik ve çevresel nedenlerden ötürü hayvansal gıdalar yerine bitkisel olanları tercih etmeye başladı.

“Sürdürülebilir Gıda” başlığı altında çalışmalar yapan Avrupa Birliği, hayvansal ürünleri elde etmek için harcanan enerji ve oluşan sera gazını minimuma indirebilmek adına bitkisel protein kaynaklarının üretimini ve tüketimini teşvik etmekteler.

Beslenmemizin yapıtaşlarından biri olan proteini, bitkisel bazlı kaynaklardan elde etmek isteyenler için bitkisel bazlı protein kaynaklarını listeledik!

Tahıllar

Kinoa, amarant, karabuğday, yulaf, arpa gibi tahıllar geniş kullanım alanları ve içerdikleri proteine ilave olarak lif ve vitamin yönünden zengindir.

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Beslenme Hakkında Merak Edilen Her Şey

Baklagiller

Mercimek, bezelye, fasülye ve nohut gibi baklagiller oldukça doyurucu olup porsiyon başına yaklaşık 15-18 gram kadar protein içermektedirler.  

Soya

Soya içerdiği proteine ilave olarak kalsiyum, demir, magnezyum ve vitamin açısından zengindir.

İlginizi çekebilir: Bitkisel Sütler: Badem, Hindistan cevizi, Yulaf ve Kaju Sütü Tarifleri

Kuruyemişler ve tohumlar

Badem, ceviz, kaju, yer fıstığı, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği gibi kuruyemişler yüksek oranda protein içermekte olup bu yemişlerin 100 gramında yaklaşık 20-28 gram kadar protein bulunmaktadır. Kenevir tohumu, keten tohumu, susam ve chia gibi tohumlar da protein açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen, yüksek protein kaynağı Mandel Kuruyemiş Ezmeleri ile hem çevreyi hem de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Beş kuruyemişin karışımından oluşan Seed Mix ürünleri ile de keşfe çıkıp yepyeni bir tat deneyebilirsiniz.





BLOOM SHOP