Durağan devam eden bir iş yaşantısında basamakları biraz daha hızlı çıkmayı kim istemez… Bunun çok zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Oysa, başarı öykülerinin yer aldığı haberleri okurken içinizden “vay canına…” dediğiniz kişiler de aslında bizler gibi birer insan! Peki ya siz, tam olarak neye ihtiyaç duyuyorsunuz? Motivasyona mı yoksa başarılı olmanın sırlarına mı?

Başkalarından alacağınız ipuçları belki işinize yarayabilir ama sizi zirveye ulaştırmaya yetmez. Peki ya başarı hakkında söylenen birçok şeyin aslında yanlış olduğunu iddia etsek, ne dersiniz?

Gerçek şu ki teoride başarıyı garantilemenizi sağlayacak bir formül bulunmuyor. Yine de atabileceğiniz birkaç önemli adım elbette ki var. Örneğin işe kendinizi tanıyarak başlayabilirsiniz. Olmadığınız birine dönüşme fikrini kafanızdan çıkarıp atarak hedeflerinizi gerçekçi bir şekilde belirleyin. Bu yedi adım başarıya giden yolda işinize yarayabilir.

1. Yeteneklerinizi keşfedin

Yeteneklerinizi keşfederek işe başlayın; nasıl bir iş ve çalışma koşulları yeteneklerinizi en iyi şekilde ortaya koyma fırsatı sunar size, bir düşünün! Başarılı olduğunuz alanları düşünün, sizi ileriye götüren nedir? Ortaya çıkan problemlere nasıl yaklaştınız ve onları çözüme kavuşturdunuz?

2. Yeteneklerinize sahip çıkın

Yeteneklerinizi keşfettikten sonra onlara sahip çıkın! Sonuçta herkesin bir süper gücü varsa, bu da size ait olan! Onu neden büyük avantaja çevirmeyesiniz ki? Güçlü taraflarınıza oynayarak, karşınıza çıkan fırsatları daha iyi değerlendirebilirsiniz.

3. Neden olmadığınız birine dönüşmek istiyorsunuz?

Olmadığınız biri gibi davranmaya çalışmayı bırakmalısınız ve neden olmadığınız biri gibi davranmayı tercih ettiğinizi değerlendirmelisiniz! Peki kim gibi olmaya çalışıyorsunuz spesifik bir kişi mi ya da bir karakter türü mü? Nedenlerini kendinize sorun ve dürüstçe cevaplamaya gayret edin. Aslında birçoğumuz taklit etme sendromuna yakalanmış vaziyetteyiz fakat başkası olmaya çalışmak başarı getirmez. Eğer sorununuz gerçekten buysa, bir başkası gibi davranmaya çalıştığınızda kendinizi durdurmaya çalışın.

4. Başkası olmaya harcadığınız zamanın boşa giden zaman olduğunu unutmayın

Kendinizi bir başkası olmaya çalışırken yakalarsanız, o anda bundan vazgeçip zamanınızın ne kadar değerli olduğunu bir daha düşünün. Harcadığınız zamanı telafi edebilmek için bu süreçte neler yapabileceğinizi listeleyin. Göreceksiniz, oyalandığınız için yapmak isteyip de yapamadığınız birçok işiniz var.

5. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın

Kimse bizim yapmamız gerekenleri bizim kadar iyi yapamaz. Şöyle düşünün, herkes bir alanda iyidir ve iyi olduğu alanda işini de iyi yapar. Öyleyse neden kendinizi sürekli olarak birileriyle kıyaslıyorsunuz? Yaptığınız işin kalitesinden veya kendinizden emin değil misiniz? İnsanların nerede oldukları ya da ne yaptıklarıyla ilgilenmeyin, sadece kendi işinize odaklanın.

6. Kendinizi takdir etmeye çalışın

Bunu kendini beğenmişlik olarak görmeyin, kendinizi yaptığınız işlerden ötürü takdir edin ve hatta zaman zaman kendinizi ödüllendirin. Yetenekleriniz ve sahip olduklarınız için kendinizi şanslı hissetmeniz, kendinizi sevmeniz için önemli bir adım olabilir. Başarı da kendini sevmek ve güvenmekle başlar.

7. İçgüdülerinize güvenin, doğru kararlar alın

İçinizden gelen sese kulak verin. O ses bir yöne doğru ilerlemenizi söylüyorsa bu muhtemelen sizin kendinize itiraf etmekte zorlandığınız ama aslında yeteneğinizin olduğu alandır. Neye yeteneğiniz olduğunu keşfettikten sonra o tarafa doğru yönelin ve karar almaktan korkmayın.

Konu ile ilgili “daha fazla” bilgiye aşağıdaki yazılardan da ulaşabilirsiniz:

Kaynak: Inc.com





BLOOM SHOP