14 Şubat haftası wellness sektöründe yaşanan gelişmeleri, öne çıkan trendleri ve ilgi çeken haberleri sizler için derledik. 


Yılan bitkisi geceleri oksijen salgılayarak uyku kalitenizi arttırıyor.

Afrika’da yetişen yılan bitkisi uyku kalitesini arttırıyor. Birçok bitkinin aksine yılan bitkisi geceleri oksijen salgılayarak daha rahat bir uyku uyumanızı sağlıyor. Gündüz sıcaklığında su kaybını önlemek için gözeneklerini kapatan bu bitki gece serinliğinde gözeneklerini açarak oksijen salınımı yapıyor. Araştırmalar oksijen seviyesi yüksek bir ortamda uyumanın çeşitli faydaları olduğunu söylüyor; baş ağrısını azaltıyor, daha derin ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlıyor, uyku sonrası zihinsel uyanıklığı arttırıyor. Dolayısıyla, yatak odanızda yılan bitkisine yer vermeyi düşünebilirsiniz!

Kaynak: New York Post

Covid-19 salgınının geleceği: Pandemiden endemik sürece geçiş

Koronavirüs’ün hayatımıza girmesi ile karşılaştığımız bir yeni kelime ise endemik. İki yıldır devam eden pandemi döneminin yavaş yavaş son bulacağı ve endemik dönemin başlayacağı uzmanlar tarafından söyleniyor. Endemik, belirli bir bulaşıcı hastalığın sürekli olarak var olması anlamına geliyor. Koronavirüs’ün endemik olması demek, artık hemen hemen herkesin bu hastalığı atlatması ve virüsün normalleşerek hayatımızda yer alması anlamına geliyor. Uzmanlar pandemi sürecinin yakında bitebileceğini ancak koronavirüsün literatüre katılarak hayatımızda kalmaya devam edeceğini öngörüyor.

Kaynak: The Washington Post

Görsellik üzerine kurulu flört uygulaması Tinder, kullanıcılarına blind date yani birbirini görmeden tanışma deneyimi sunuyor.

Kullanıcılarına biraz nostalji yaşatmayı hedefleyen Tinder, “Nasıl göründüklerini görmeden önce tanıyın!” sloganıyla yeni bir deneyim sunuyor. Bu güncelleme ile kullanıcılar eşleşmeden önce birkaç soru yanıtlayarak kendilerine uygun partnerler ile eşleşiyor olacak. Ardından karşılarındaki kişiyi etkilemek için kısa bir açıklama yazmaları bekleniyor. İki tarafta birbirini tanımak isterse bir sonraki adımda birbirlerinin fotoğraflarını görebiliyorlar. Bu yeni güncellemeyle kullanıcıların sadece görüntüye aldanmadan eşleşmeleri hedeflenirken oldukça eğlenceli bir deneyim imkânı sunuluyor.

Kaynak: New York Post

Kripto para transferlerinin yüksek enerji ayak izi: Bitcoin, Finlandiya’dan daha çok elektrik harcıyor.

Bitcoin’in transferi sırasında bitcoin miner ismiyle bilinen şirketler ve bireyler bu transfer işlemini onaylıyor. Bir çeşit tahmin oyunu olan bu işlem sırasında doğru transferi onaylayan kişiler de kâr elde ediyor. Dolayısıyla herhangi bir transferi kaçırmamak ve kazanç sağlamak isteyen yüzlerde bitcoin kullanıcısı saatlerce bilgisayar başında durarak yüksek oranda enerji harcıyor. Fakat, her bir transfer işlemi 51 bin 210 saat boyunca Youtube izlemek ile aynı miktarda karbon ayak izine sebep oluyor.

Kaynak: futureearth

Erken yaşlarda beslenme tarzını değiştirmek yaşam süresini 10-13 yıl uzatabiliyor.

PLOS Medicine isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre yüksek miktarda kırmızı et ve işlenmiş gıda tüketimini içeren batı diyetini bırakıp; tahıllar, meyveler, sebzeler ve yemişler bakımından zengin bir beslenme tarzını benimseyerek ömrünüzü uzatabilirsiniz. Araştırmaya göre bu değişimi 20’li yaşlarının başında yapan kadınlar 10, erkekler ise 13 yıl daha uzun bir hayat sürebiliyor.

Kaynak: CNN





BLOOM SHOP