Instagram @kaiagerber

Yeni bir yılla birlikte çoğumuz yeni hedefler belirleyip bu doğrultuda kararlar alıyoruz. 2020 kararlarınız arasında yeni bir bakım rutini oluşturmak isteyenler için bu yılın güzellik trendleri ve uygulamalarını sizin için derledim. İşte 2020 güzellik trendleri!

Temiz içerikli bakım ürünleri

Gençliği ve güzelliği korumak için kullanılan içeriklerin özelliklerine ekstra dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü kimyasal ve yabancı maddeler vücudumuzda toksin atıklara neden olurken vücut frekansımızı da düşürüyor. Bu durum sağlığımızın bozulmasına, daha erken yaşlanmamıza ve mutsuz olmamıza neden oluyor. Bu nedenle mümkün olduğunca temiz içerikli ve doğal ürünlere yönelmeye başlamakta fayda var. 

İlginizi çekebilir: En İyi Temiz İçerikli Güzellik Ürünleri

Doğal yöntemlerle gençleşme

Yoğun şehir hayatı nedeniyle klinik ortamda cilt bakımı yaptırmaya zaman bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle 2020 yılında daha pratik yöntemler ile evde cilt bakımına ve yüz şekillendirmesine zaman ayırmaya başlayabiliriz. Estetik uygulamalar yerini yüz yogası, gua sha ile yüz masajı gibi alternatif yöntemlere bırakabilir.

Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak yerine de arındırıcı cilt temizleme yöntemleriyle günlük olarak bakım sağlanabilir. Müslin bez, yüz kesesi, asit peelingler ciltteki ölü deriyi temizlemek ve gözenekleri arındırmak için kullanabileceğimiz en etkili seçenekler. Doğru temizlenmiş cilde kristal roller ile cilt yağını da yedirmeyi alışkanlık haline getirdikten sonra uzun süre cilt bakımına ihtiyaç duymayacağınızı garanti edebilirim.

İlginizi çekebilir: Gua Sha ile Cilt Gençleştirme

Bütünsel uygulamalar

Cilt ve saç güzelliği için sadece dıştan uygulama yapmanın yeterli olmadığını, cildi ve saçı vitaminler ile desteklememiz gerektiğini artık biliyoruz. 2020 güzellik trendleri arasında, ihtiyaçlar doğrultusunda vitamin, mineral ve antioksidanları düzenli olarak kullanmak da var. Bütünsel sağlık ve güzellik için daha fazla yeşil ağırlıklı beslenmeye, takviye besin kullanmaya ve düzenli kan tahlilleri ile ihtiyaçlarınızı düzenlemeye başlayın derim.

İlginizi çekebilir: Sağlıklı Beslenme Hakkında Merak Edilen Her Şey

Geri dönüşümlü ürünler

Şampuan, cilt bakım ürünleri, diş fırçası ve macunu ve daha aklımıza gelmeyen birçok ürünü çok hızlı tüketip atık oluşturuyoruz. Kullandığımız ürünlerin plastik atıkları doğada çok uzun yıllar yok olmuyor ve dünyayı kirletiyor. Bu nedenle, 2020 yılının en önemli trendi geri dönüşümlü ürün kullanımı. Mümkün olduğunca geri dönüştürebilir ürünlere, refill veya cam ambalajlara yönelmeyi amaç edinebilirsiniz.

Dünya hepimizin evi, onu korumak ve gelecek nesillere en temiz hali ile bırakmak görevimiz. Bu nedenle kullandığınız ürünlerin oluşturduğu atıkları en aza indirmemiz gerekiyor. 2020 yılı kararlarınız içine daha doğal ve özgün olmayı, temiz içeriklere yönelmeyi ve kendinize daha iyi bakmayı eklemeyi unutmayın. 



Simge Kamacı

1991 yılında, Ankara’da doğdu. 2014 yılında, lisans eğitimini burslu olarak girdiği Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra, inşaat sektöründe hizmet veren Rönesans Holding bünyesinde 2,5 yıl çalıştı. Eğitim hayatı boyunca özellikle kimya derslerine fazlasıyla ilgi duydu. Kozmetik ve bakıma olan ilgisini, kimyaya, tepkimelere ve bileşimlere olan ilgisi...



BLOOM SHOP