YAZAN: EBRAR SENA EFE

Jel manikür bugünlerde oldukça yaygın bir konsept. Özellikle yazın getirdiği enerjiyle birbirinden farklı tırnaklar denemek için de harika bir zaman! Jel manikür nedir, tırnak yaptırırken nelere dikkat edilmeli ve sezonun trend manikür tasarımlarını sizin için derledik.


Protez tırnak nedir?

Protez tırnak, tırnak uzatma işlemidir. En popüleri jel protez tırnak olsa da 3 farklı yöntemle uygulanan çeşitleri bulunur.

Jel protez tırnak

Şablon, kompozit veya tips yöntemlerinden biriyle yapılan tırnak uzatma işlemidir. Jel sayesinde tırnağa doğal bir görünüm kazandırır. Uzatma işleminden sonra tercihe göre tek renk kalıcı oje veya nail art uygulanır.

  • Şablon yöntemi: Tırnağa uygun şablon seçilerek tırnağın altına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Tırnağın ortadan ucuna doğru jel veya polygel sürülür ve UV led lambada jel sabitlenir.
  • Kompozit yöntemi: Tırnağa uygun kompozit kalıplar seçildikten sonra polygel, kompozit kalıbın içine dağıtılır. Kalıp tırnağın dip noktasına yerleştirilir ve bastırılır. Böylece, kalıp içindeki polygelin tırnağın şeklini alması sağlanır. Yanlardan taşan fazla ürün temizlenir. Ardından, ıslatılmış fırça ile polygel dağıtılır ve UV led lambada sabitlenir.
  • Tips yöntemi: Tırnağın ölçüsüne göre tips seçimi yapılır ve özel yapıştırıcı ile tırnağın uç kısmına yapıştırılır. Tips ile tırnağın birleştiği yer törpülenerek pürüsüzleştirilir ve ardından tipse istenilen şekil verilir. Tırnak dokusuna primer sürüldükten sonra tırnaklara jel veya polygel uygulanır ve UV led lambada sabitlenir.

Akrilik protez tırnak

Akrilik tırnağın jel protez tırnaktan temel farkı, akrilik sıvı ve toz karışımı olan macunsu maddenin kendisindedir. Tırnak ucuna plastik bir tırnak yerleştirilip yapıştırıldıktan sonra tırnak yüzeyine akrilik sıvısı dökülür. Ardından, UV ışını yardımı olmadan sıvı hızla kendi kendine kurur, sertleşip tırnağı güçlendirir ve sonrasında tırnağa istenilen uzunluk ve şekil verilir. Sonrasında ise tercihe göre nail art uygulanabilir. Çok sert ve dayanıklıdır. Ayrıca, genelde mat bir görünümleri vardır ve bu nedenle doğal durmayabilirler.

Dipping protez tırnak

Akrilik toz pudra kullanılarak uygulanan bir tırnak
uzatma işlemi olan dipping tırnağın akrilik tırnak uygulaması ile arasındaki tek fark, akrilik sıvının kullanılmamasıdır.


Doğal tırnak üzerine uygulanan işlemler

Jel tırnak

Pürüzsüz bitişi ve parlak görünümü nedeniyle jel tırnaklar oldukça popüler bir seçimdir. Doğal tırnak yüzeyini pürüzsüz göstermek için jel baz uygulanır ve sonrasında UV ışığı altına tutularak sabitlenmesi sağlanır. Baz sonrası tercihe göre tek renk kalıcı oje veya nail art uygulanır ve led ışık yardımıyla kurutulur.

Polygel tırnak

Polygel tırnaklar, güzellik endüstrisinde yeni bir terim olup akrilik ve jelin bir karışımıdır. Jel baz, tırnaklara uygulandıktan sonra UV ışığı altında sabitlenir. Baz sonrası tercihe göre tek renk kalıcı oje veya nail art uygulanır ve led ışık yardımıyla kurutulur. Hem jel hem akrilik tırnaklardan çok daha hafif bir yapıda olan polygel tırnaklar, akrilik tırnakların dayanıklılığı ile jel tırnakların elastikiyetini birleştiren hibrit formülü sayesinde optimum verimi sağlar.


Yaz sezonunun popüler manikür trendleri

Bu yaz tırnaklar dikkat çekici ve oldukça renkli olacak. İşte, sezonun popüler birkaç manikür trendi!

Göz alıcı

Neon renklerin hakimiyeti her daim sürüyor! Yeşilden turuncuya bu canlı renkler oje koleksiyonlarının temelini oluşturuyor.

Pinterest
@mezenova
Pinterest
@amyle.nails

Renkli veya dekoratif French

Minimal Fransız manikürü, renklenip süslenerek klasik French görünümünden çıkıp çıtayı yükseltiyor.

@gelsbybry
Pinterest
@gelsbybry
@thehangedit

Dalgalar

Renkli ve oyuncu dalgalarla manikürünüze ihtiyacı olan enerjiyi getirmeniz mümkün.

@charsgelnails_
Pinterest
@gelsbybry
@ninasandbech

Sticker ruhu

Sticker ilhamlı bu enerjik manikürler yaratıcılığınızı sergilemenin mükemmel bir yolu.

@unistella_kr
@annika.izora
Pinterest
@gelsbybry

Tırnak randevusu öncesi:

  • Hazırlıklı olun. Tırnak randevunuzdan önce tırnaklarınız optimum sağlıkta olması önemlidir. Aksi halde kırılgan ve zayıf tırnaklar, daha çok zarar görebilir.
  • Araştırmanızı yapın. Birçok tırnak uygulaması olması nedeniyle, randevu almadan önce hangi tırnak uygulamasını istediğinize karar verin.
  • Kontrol edin. İşleminize başlamadan önce tırnak teknisyeninizin kullandığı aletlerin sterilize edildiğinden emin olmanız çok önemli. Sterilize edilmemiş aletler enfeksiyonlara yol açabilir.
  • Manikürü atlamayın. Jel, akrilik gibi tırnaklar kütiküllere yapışamazlar, bu nedenle kütikülleriniz olmaması veya ittirilmiş, belirsiz ve bakımlı olması önemlidir. Ayrıca, manikür yaptırmak istiyorsanız, randevu alırken bunu ayrıca belirtmeniz gerekebilir!
  • Şekil ve uzunluğa karar verin. Bu, renk seçimi ile birlikte randevunun en eğlenceli kısmı olabilir!

Tırnak randevusu sonrası:

  • İyi bakın. Herhangi bir temizlik ürünü kullandığınızda, kimyasalların tırnaklarınızı bozmasını önleyecek eldiven giydiğinizden emin olun.
  • Nemlendirin. Nemlendirmek tırnakların güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
  • Dikkatle çıkarttırın. Tırnak yaptırmakla ilgili hasarların çoğu, yanlış çıkarma nedeniyle meydana gelir. Çıkarma işlemini, profesyonel bir yardım almadan yapmayın ve tırnak teknisyeninizin tırnağınızı inceltmeden çıkarma yaptığından emin olun! Aksi halde tırnaklarınız zarar görebilir.




BLOOM SHOP