Ekim ayında farkındalığınızı arttıracak ve size kendinizi daha iyi hissettirecek, mutlaka okunması gereken kişisel gelişim kitapları önerilerini listeledik!
Nasıl İyileşiriz? Şifa Bulmada ve Sağlıklı Kalmada Gizli Güçlerimizin Rolü – Dr.Wayne Jonas
Doktor Wayne Jonas bu kitabında, kariyeri boyunca yaptığı araştırmalar ve gördüğü hastalardan iyileşme konusunda edindiği deneyimler ile hastalık kavramına bakışını şekillendiriyor ve alternatif tıp alanında devrim niteliğinde öğretiler sunuyor.
İyileşme kavramını derinlemesine irdeleyen Jonas, iyileşmenin nasıl gerçekleştiğini ve hangi süreçlerle ilişkili olduğunu araştırarak iyileşmenin yüzde 80 oranında zihin ve beden bağlantısı sonucu oluştuğunu söylüyor. Jonas, sağlık hizmetlerinden yararlanma şeklinin şefkat, sevgi gibi duyguların iyileşme süreçlerine doğrudan etkisi olduğunu belirterek sunduğu çeşitli iyileşme hikayeleriyle de okuyucunun ufkunu genişletiyor.
İlginizi çekebilir: Modern Yaşamda Fiziksel ve Zihinsel Olarak Sağlıklı Olmak
Sağlıklı Hormonlar Mutlu Yaşam – Prof. Dr. Metin Özata
Günümüz yaşam koşulları artık sağlığımızı daha fazla etkiliyor. Kilo problemi, stres, uyku sorunları ya da libido eksikliği artık çok daha yaygın. Hormon sistemlerimiz ise önceki nesillere göre daha çok zorlanmakta. Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Metin Özata bu kitabında, son yıllarda oldukça yaygınlaşan ve hormon bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklarla ilgili olarak ihtiyaç duyacağınız bilgileri paylaşırken Fonksiyonel tıp yaklaşımıyla da çözüm önerileri sunuyor. Sağlıklı bir yaşamın ancak sağlıklı hormonlarla mümkün olacağını da belirtmeden geçmiyor.
İlginizi çekebilir: Mutluluğun Sırrı Bulundu: Dopamin, Serotonin, Endorfin ve Oksitosin Hormonları Ne İşe Yarar?
Marshmallow Testi – Walter Mischel
Bu kitap ismini, “Zevki Erteleme Becerisi Testi” olarak bilinen çocukların kendini kontrol edebilme ve duygularını yönetme becerilerini ölçen Marshmallow Testi’nden alıyor. Test kısaca “İki seçeneğin var: Bunu ister şimdi ye ister biraz bekle ve bir tane daha kazan!” şeklinde özetleniyor.
Hazzı erteleyebilen çocukların ileride sosyal becerisine bu durum nasıl yansıyor? Hazzı erteleyen beyinde neler gerçekleşiyor? Hazzı erteleyemeyen çocukların yetişkinlik döneminde iradesi bundan nasıl etkileniyor? Bu kişiler teste göre stresle ve diğer duygularla nasıl başa çıkıyor? gibi soruları kitabında cevaplayan Mischel, Marshmallow Testi’ne giren çocukların davranışları üzerinden yaptığı gözlemlerin neticesinde verileri sunarak, haz ve kontrol kavramları üzerine derinlemesine bir inceleme yapıyor.
Blink – Malcolm Gladwell
İnsanlar nasıl düşünür? Olaylara nasıl tepkiler verirler? Tüm bunlar olurken zihnin perde arkasında neler gerçekleşir? Gladwell “Blink” adlı kitabında, zihnimizin nasıl tepki verdiğini incelerken çok düşünmeden alınan kararların, ince ince düşünülmüş kararlar kadar iyi olabildiği örnekleri çözümlüyor. Zaman zaman içgüdülerimizin bize ihanet ettiği anları da sorguluyor. Psikoloji ve nörobilim teorilerinin hayatın çeşitli alanlarından zengin ve yaşanmış örneklerle sınandığı Blink’i okurken kendinize bir adım daha yaklaşacaksınız.