Kış mevsimi boyunca hepimiz yazlıkların, kampların, bahçede yenilen akşam yemeklerinin hayalini kurduk. Güzel havalar geldi gelmesine ama korkulu rüyamız sivrisinekleri de beraberinde getirdi! Eğer siz de dışarıda geçirdiğiniz her güzel akşamın ertesi gününü sivrisinek ısırıklarını kaşımakla geçiriyorsanız size güzel bir haberimiz var: Esansiyel yağ önerleri ile sivrisinekleri kendinizden uzak tutmanız mümkün!

Stres giderici, sağlık dostu, doğal uyku ilacı esansiyel yağların bir diğer faydası da tamamen doğal birer böcek kovucu olmalarıdır. İçinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan ve yan etki yaratmayan bu yağlarla artık siz de ısırılmadan yaz akşamlarının keyfini çıkarabilirsiniz!

Doğal böcek kovucu olarak kullanabileceğiniz 9 esansiyel yağ

1. Lavanta yağı

Uyku ve rahatlama için sıklıkla kullanılan lavanta yağı, aynı zamanda sivrisinek ve böcek ısırıkları için etkili bir esansiyel yağdır. Lavanta yağı aynı zamanda sivrisinekleri ve güveleri uzak tutmak için de kullanılabilir. Lavanta yağını sprey olarak vücudunuza sıkarak böcekleri kendinizden uzak tutabileceğiniz gibi cildinizdeki çürükleri, kesikleri, yaraları ve tahrişleri tedavi etmek için de kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağının 12 Faydası

2. Nane yağı

Güçlü kokuları olan esansiyel yağlar sizi rahatsız ediyorsa, nane yağını denemelisiniz. Nane yağı vücudunuzda temiz bir koku bırakırken, böcek kovucu olarak da fayda sağlar. Doğal bir böcek kovucu olan nane yağı, aynı zamanda hazımsızlığı da giderir.

Nane yağının diğer faydaları arasında soğuk algınlığı, öksürük, baş ağrısı ve boğaz ağrısının tedavisi de vardır. Daha az endişeli, daha az stresli hissetmenize yardımcı olurken, aynı zamanda zihinsel uyanıklığınızı da geliştirir.

3. Fesleğen yağı

Fesleğen sadece yemeklerinize lezzet katan bir aroma değil, aynı zamanda doğal bir böcek kovucudur. Fesleğenin içinde bulunan larvasit, böceklerin larva aşamasını hedefleyen bir tür doğal ilaçtır. Bu tatlı ve baharat kokulu yağ, sivrisinek ısırıklarına karşı mücadelede de yaygın olarak kullanılır.

4. Çam yağı

Kendine özgü kokusu ile rahatlatıcı etkilere sahip olan çam yağı, sivrisineklere karşı kovucu bir etkiye sahiptir. Diğer uçucu yağlarda olduğu gibi, çam yağının böcek kovucu özelliği de kimyasal ürünlere kıyasla daha etkilidir.

5. Limon okaliptüs yağı

Bu limon kokulu ağaçtan elde edilen esansiyel yağ, favori böcek kovuculardan biridir. Limon okaliptüs ağacının yapraklarından elde edilen aromatik yağ, sivrisinek ısırıklarını tedavi edici etkiye de sahiptir. Aynı zamanda cildi birkaç saat boyunca kene ısırıklarından korur.. Vetiver yağı

Hindistan ve Endonezya’da bol miktarda bulunan vetiver yağı yaygın olarak endüstriyel malzemelerin üretiminde kullanılmasının yanı sıra, doğal bir sivrisinek kovucudur. Vetiver yağının odunsu toprak kokusu aynı zamanda etkili bir sakinleştirici ve rahatlatıcıdır.

6. Çağ ağacı yağı

Akne tedavisinde anti bakteriyel etken madde olarak kullanılan çağ ağacı yağı, sivrisinek ve böceklere karşı koruma sağlar. Bu esansiyel yağ aynı zamanda böcek ısırıklarının tedavisinde de kullanılır.

İlginizi çekebilir: Çay Ağacı Yağı İle Evinizde Doğal Temizlik

7. Limon otu yağı

Limon otu yağının bir sivrisinek kovucu olarak etkinliği, son yıllarda çok sayıda araştırmaya konu olmuştur. Limon otu yağı sivrisinekleri ve diğer böcekleri uzak tutma özelliğine sahiptir. Bu esansiyel yağ aynı zamanda ev temizliği için kimyasal madde içermeyen doğal bir yöntem olarak da kullanılabilir.

8. Kekik yağı

Kekik yağı sivrisinekleri kendinizden uzak tutmak için kullanacağınız doğal ve güvenli bir esansiyel yağdır. Ontario’daki bir grup araştırmacı, cilde uygulanan kekik yağının, sivrisinekleri uzak tutmada faydalı olduğunu ortaya koymuştur.

9. Kedi otu yağı

Ev süsleme ve taze kokusu nedeniyle sıklıkla kullanılan kedi otu yağı; sivrisinek ve hamamböceği gibi böcekler için mükemmel bir kovucudur. Bu esansiyel yağ aynı zamanda böcek ısırıklarını tedavi etmek için de kullanılabilir.

Kendi böcek kovucu spreyinizi yapın

Aşağıda gördüğünüz tarifleri uygulayarak kendi böcek kovucu spreyinizi yapabilirsiniz. Vücudunuzda herhangi bir alerji olmadığından emin olmak için esansiyel yağları öncelikle cildinizin küçük bir bölümünde test etmenizi öneririz.

  • 10 damla limon otu yağı + 10 damla limon okaliptüs yağı + 5 damla çay ağacı yağı + 5 damla fesleğen yağı
  • 25 damla lavanta yağı + 25 damla nane yağı
  • 10 damla limon okaliptüs yağı + 10 damla vetiver yağı + 10 damla fesleğen yağı

İlginizi çekebilir: Perimenopoz Etkilerini Azaltmaya Yardımcı 7 Esansiyel Yağ





BLOOM SHOP