İnsanı ruh, beden ve zihin bütünlüğü içerisinde şifaya kavuşturmayı hedefleyen bir yaklaşım holistik şifadır. Özellikle ruhsal hastalıkları önlemek ve tedavi etmek amacını taşımaktadır. Başta kundalini yoga eğitmenliği olmak üzere Reiki ve astroloji alanları üzerinde de çalışan Zuhal Özyurt holistik şifa yöntemlerini sıraladı!

İç çocuk bağlantı terapisi

Anne karnından başlayan yaşam yolculuğumuz anne, baba ve çekirdek ailemiz içinde yaşamımızın, duygusal, zihinsel ve fiziksel formlarını belirler. Her çocuk anne, baba ve çevre ilişkisi içinde görülmek, onaylanmak, sevilmek, takdir edilmek ihtiyacı içindedir.

Çocuk aile ve çevresinden alamadığı bu ilgi ve sevgi karşısında düşünce yapıları ve inançlarını oluşturarak onları bilinçaltı hafızasına kayıt eder. Çocuk aynı zamanda anne ve babasına büyük bir sadakat ve sevgi ile bağlıdır. Fakat çocukluk dönemlerinde, aile ve çevre ortamında yaşadığı her olumsuz şiddet, ayrılık, finansal ya da sosyal durumlar çocuğun hafızasına yeni inançlar halinde yazılmaya devam eder.

Bu evrede acı ve yaralar içinde bizden uzaklaşan bir iç çocuğumuz vardır. İç çocuk bireyin Öz yaratım enerjisidir. Çocukluk ya da büyüme evrelerinde yaşadığımız yara ve travmalar ruhumuzdan bir parçayı Öz’den ayırır.

Kişinin çocukluk, ergen ve büyüme evrelerinde yaşadığı deneyimlerdeki kendisi ile tekrar birleştirilerek, olay ve deneyimin bilinçaltı bağlantısı kurulur, inanç ve kopan parça bağlantısı ise fark ettirilir. İç çocuk bağlantı terapisinde, kişi çocukluk ve evrelerinde yaşadığı deneyimler sonucunda inanç kalıplarından ayrışmaya, yara ve travmalarına dokunarak iç çocuğa ulaşmaya ve böylece huzur ve içsel gücünü bulmaya çalışır.

Böylece kendisi, çevresi ve yaşamı ile daha sağlıklı ilişkilerin kurabileceği bir gerçekliği oluşur.

Bilinçaltı blokaj arınması 

Farklı uygulamalarla yapılan çalışmaları kapsayan bu yöntemde, limbik sistemde zihin tarafından yansıtılan ve enerji sistemimizde hafızaların farkındalıklı yeni bir şey ile değişimi sağlanması gerçekleştirir. Duygusal ve inanç olarak algılarımızın değişerek gerçeklik seviyesine getirilmesi sürecidir.

Düzenli yapılan meditasyon pratikleri, nefes terapisi, psiko drama ve ruhsal seviyede yapılan farklı çalışmalar hafızanın canlanarak temele dönmesini sağlar.

Mantralarla şifa meditasyonu

Belli bir zaman ve gün süresi oluşturarak, sesli ya da sessiz olarak söylenen bir mantranın düzenli tekrarı ile gerçekleşir. Mantra söylemi, mudra ve nefes tekniklerini de içeren meditasyonlardır.

Mantra yani ses bilimi bilimsel olarak kanıtlanmış olup bilinçaltını sağaltan kişi ise bireyin ruhsal ve manevi olan bağlantısını gerçekleştirir. Düzenli yapılan pratikler bireyi ruhsal, zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak, enerji yapısındaki değişimle dingin, sağlıklı ve huzurlu bir yapıya taşır.

Düzenli uyku, güçlü bir bağışıklık sistemi, duygusal ve zihinsel rahatlama, ruhsal bağlantı ile gerçekleşir. Mantra, ses bilimi evrenin kutsal seslerini oluşturur. Eski kadim yogiler, bu sesleri duymuş ve evrenin bu şiirsel yankısını pratikler olarak görünür olmayandan görünüre dönüşmesini gerçekleştirerek şifa ve dengelenmelerin öncüleri olmuşlardır.

Mantraların psikoterapik süreçte faydaları

Denge farkındalık süreci ile kişinin yaklaşımı ve anlayışıyla çok ilgilidir. İnancında tutunmak isteyen bir kişi belki acı ve korku içinde kalarak kendisini kahraman hissetmek ve bu şekilde aile ve çevresine bağlı kalmak istiyor olabilir. Bu bilinçsiz seviyede yapılan bir tutumdur.

Mantralar ise benlikte yarattığı farkındalıkla iki gerçekliği ortaya çıkarır; kişinin inancından kaynaklanan gerçekliği ve bu gerçekliğin gerçek olmadığı gerçekliğini. 

Bu noktada kişi zihin yapısını fark eder. Mantra söylemek beynin kimyasını değiştirerek beyinde yeni canlılık ve enerji yaratır. Kişi ruhsal benliğine egosundan daha yakın olmaya başlar ve ego benliği ile gelişen davranışlar öz varlığının zihin hali ile yer değiştirmeye başlar.

İlginizi çekebilir!





BLOOM SHOP