Alıştığımızın düzenimizin değiştiği ve bu nedenle bir bilinmezlik içinde hissedebildiğimiz bu günlerde karamsarlığa kapılmamamız ve kişisel gelişimimizden, öğrenmekten ve hayattan kopmamamız için karantina günlerinde ilham veren kadınların hayatlarına konuk olmaya ve tavsiyelerini almaya devam ediyoruz.
4 bölümden oluşan ve bambaşka bakış açıları, motivasyonlar ve tavsiyelerle dolu olan yazı dizisinin 2. bölümünü de keyifle okumanızı ve ihtiyaç duyduğunuz ilhamı bulmanızı dileriz!
İlginizi çekebilir: İlham Veren Kadınlarla Sosyal İzolasyon Günlükleri: Ayşe Özyılmazel & Ayşe Aslı Bozdağ
Gabriela Palatchi Elhadef / Gabfoods Kurucusu, Şef
Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz ne oluyor?
Sabahları ilk iş sıcak su, Gabfoods Golden Mylks ve limon karışımı hazırlayıp içiyorum. Ardından da evde günlük sporumu yapıyorum.
Bu günlerde edindiğiniz yeni alışkanlıklar veya hobiler var mı?
Bahçeden seçtiğim çiçeklerle farklı aranjmanlar yapmaya başladım.
İlginizi çekebilir: İç Mekan Bitkileri Yaşam Alanınızı Nasıl Etkiler?
Bu süreçteki kitap, film ve playlist tercihleriniz nelerdir?
Film tercihim “As Good As It Gets” ve kitap tercihim de Sadhguru’nun “Inner Engineering”.
Kıyafet tercihiniz nasıl?
Yoga kıyafetleri tercih ediyorum.
Favori atıştırmalıklarınız ve yemek tercihleriniz neler?
Karantina boyunca aynı yemeği hiç 2 kere pişirmedim! Atıştırma olarak glütensiz kurabiyeler ve yemek olarak da kaliteli ve işlenmemiş malzemelerden yapılmış her türlü yemek, hayata bir kere geliyoruz!
Favori aktiviteleriniz neler?
Yemek pişirmek!
Sıradan bir gününüzü bizimle paylaşır mısınız?
Uyandıktan sonra ilk olarak çayımı içiyorum, spor yapıyorum ve sonra kahvemi içiyorum. Karantinada 1 çift arkadaşımızla beraber kalıyoruz. Hepimiz için kahvaltı, öğlen yemeği, tatlılar ve akşam yemeği hazırlıyorum. Aralarda da bol bol temizlik yapıyorum.
Bu süreçte üretken kalmak, kendine bakmak ve kendini geliştirmek isteyen kişilere tavsiyeniz ne olur?
Yemek yapmaya başlayın! Bazen tüm gün yemek yaptığım için beraber kaldığımız arkadaşlarım biraz abarttığımı düşünüyor ama yemek yapmak benim için gerçekten bir meditasyon!
Bu sürecin sizin için nasıl geçtiğini birkaç cümleyle açıklar mısınız? Neler hissettiniz, neler fark ettiniz, neler keşfettiniz ve neler yaptınız?
Olduğum yer ve beraber olduğum insanlar için gerçekten minnettarım. Her gün yapmayı en sevdiğim şeyleri yapıyorum: Spor ve Yemek. Fakat bu süreçte İspanya’daki ailemden ayrı kalmak biraz zor ve onları çok özlüyorum. Bu ve bunun gibi süreçler aslında ailemizi aramak gibi küçük ama değerli şeyleri fark etmemiz ve bunlara öncelik vermemiz için bir fırsat. Hayat belki de neyin önemli olduğunu fark etmemiz için bir süreliğine yavaşlamıştır.
Bu süreci kendiniz için 3 kelimeyle özetleyebilir misiniz?
Ara vermek, pişirmek ve rahatlamak.
İlginizi çekebilir: Avokado Kremalı Raw Pasta Tarifi
Natalie Garih / Pranayama Nefes & Meditasyon Eğitmeni, Enerji Terapisti
Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz ne oluyor?
Dış dünyayla iletişime geçmeden kitap okuyorum.
İlginizi çekebilir: Spiritüel Derinliği Olan 6 Kitap Önerisi
Bu günlerde edindiğiniz yeni alışkanlıklar veya hobiler var mı?
Her gün yogamı geliştiriyorum, gitar çalıyorum ve müzik yapıyorum. Aynı zamanda bilinçaltımı fiziksel bir platforma dökebileceğim aktiviteler tercih ediyorum: resim ve müzik yapmak, yazı ve sarkı sözü yazmak gibi.
Bu süreçteki kitap, film ve playlist tercihleriniz nelerdir?
Kitap tercihlerim;
- Seninle Başlamadı | Mark Wolynn
- Beden Kayıt Tutar: Travmanın İyileşmesinde Beyin, Zihin ve Beden | Bessel Van der Kolk MD
- Başarının 7 Spiritüel Yasası | Deepak Chopra
Film/dizi tercihlerim;
- Heal
- Wild wild country
- Kedi
- Goop lab
- Chefs table (Season 3 Episode 1) | Zen buddhist monk: Jeong Kwan
Playlist tercihlerim ise “lilamor” ve “ordek yesili” adlı spotify listelerim.
Kıyafet tercihiniz nasıl?
Tayt, bol kazak ve tulum.
Favori atıştırmalıklarınız ve yemek tercihleriniz neler?
Yumurta, avokado, pirinç patlağı, pamelo, ceviz, banana bread, noodle, bitki çayları (yeşil veya beyaz çay) tercih ediyorum.
Favori aktiviteleriniz neler?
Kitap okumak, nefes, yoga ve gitar çalmak bu aralar en sevdiğim aktiviteler.
İlginizi çekebilir: 3 Nefes Egzersizi ile Stresinizi Azaltın
Sıradan bir gününüzü bizimle paylaşır mısınız?
Sabah uyanır uyanmaz, daha dış dünyayla iletişim kurmadan iç dünyamı dinlemeye ve onunla derinden bir iletişim kurmaya çalışıyorum ve mutlaka 30 dakikalık nefes çalışmamı yapıp sonrasında 1-2 saat kitap okuyorum.
Sabah sessizlikte huzur bulduktan sonra kahvaltımı edip Tao’yu (köpeğimi) yürüşe çıkartıyorum. Daha sonra bilgisayar karşısına geçip, blog veya makale yazmak, holistik dünya hakkında araştırma yapmak, vereceğim eğitimlerimi planlamak, atölyelerimi hazırlamak, yeni fikirler üretmek gibi işlerle ilgileniyorum.
Online olarak somatik pranayama nefes meditasyon seanslarımı yapıyorum. Gün batımına doğru pilates ve yoga gibi aktivitelerle 1-2 saat hareket etmeye çalışıyorum (mum ışığında, yin yoga en sevdiğim). Yoga sonrası meditasyonla pratiğimi kapatıyorum.
Spor sonrası duşumu alıp akşam yemeğimi hazırlamaya başlıyorum. Akşam yemeğimi yedikten sonra kendimi müziğe veriyorum, plak, gitar, şarkı sözleri… Daha sonra bir belgesel, veya dizi/film izliyorum ve yanında mutlaka vücudumu zen’de tutmak için bol bol çay içiyorum. Tüm bunlardan sonra da yatağıma girip, günümü not ettikten sonra yavaş yavaş uyuyorum. Erken yatıp erken kalkmaktan hoşlanıyorum.
Bu süreçte üretken kalmak, kendine bakmak ve kendini geliştirmek isteyen kişilere tavsiyeniz ne olur?
Her gün bedeninizle diyalog halinde kalın, bedenle iletişim kurduğunuzda, neye ihtiyacınız olduğunu anlar, kendinizi hatırlarsınız. Beden farkındalığı ve iç dünyayla iletişimde olmak, bu süreçte içinizdeki huzuru bulmak için en önemli etkenlerdir.
ilginizi çekebilir: Bedenin ve Zihnin Buluşma Noktası: Mental Health Gym
Bu sürecin sizin için nasıl geçtiğini birkaç cümleyle açıklar mısınız? Neler hissettiniz, neler fark ettiniz, neler keşfettiniz ve neler yaptınız?
Bu süreç bana dış dünyaya ne kadar bağlı olduğumuzu ve iç dünyamızdan ne kadar koptuğumuzu gösteriyor. Kendimize zaman ayırmayı, kendimizi geliştirmeyi, kitap okumayı, sessizlikte kalmayı ve en önemlisi bedenimizin ihtiyaçlarını karşılamayı unutmuşuz. Saf sevgiyi ve paylaşmayı unutmuşuz.
Bu süreçte, kendimizi hatırlamaya başlıyoruz. Kendi gerçek benliğimizin, “Öz’le bağlanmak için davet ediliyoruz. Dış dünyanın, çevrenin, deneyimlerin, travmaların, korkuların, paradigmaların yarattığı kabukları soymayı başlıyoruz ve “Öz’ümüze geri dönüyoruz. Kendimizi, hayatın akışına bırakıp dikkatimizi yolculuğumuzun kendisine vermemiz gerektiğini görüyoruz. Bu dönemde, bedenimizin ve kalbimizin rehberlik etmesi için kapı açıyoruz. Daha önemlisi, bedenimizin evrenin bedeninden ayrı olmadığını hatırlıyoruz. Hepimiz birbirimize bağlıyız.
Bu süreci kendiniz için 3 kelimeyle özetleyebilir misiniz?
Birliktelik, farkındalık ve içsel gelişim.
İlginizi çekebilir: Hayata Karşı Güven Duygusu Yaratmak